ΣΥΡΙΖΑ: Η ΠΓ αποφασίζει για νέα παραπομπή Κασσελάκη στο Πειθαρχικό-Μαίνεται ο πόλεμος για τις πλατφόρμες

 ΣΥΡΙΖΑ: Η ΠΓ αποφασίζει για νέα παραπομπή Κασσελάκη στο Πειθαρχικό-Μαίνεται ο πόλεμος για τις πλατφόρμες

Μια ακόμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στις 3 το μεσημέρι και στο “μενού” για μια ακόμη φορά ο Στέφανος Κασσελάκης, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο πρότασης παραπομπής του εκ νέου στην Επιτροπή Δεοντολογίας με αφορμή τον “παρακομματικό” μηχανισμό που στήνει, σύμφωνα με τους επικριτές του, μέσα από την προσωπική ιστοσελίδα  odikosmassyriza.gr, αλλά κυρίως για τα όσα κατήγγειλε περί έμμισθων μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Η καταγγελία αυτή έχει προκάλεσει πολλές αντιδράσεις  με τον Διονύση  Τεμπονέρα να τονίζει, με αφορμή αναρτήσεις εναντίον στα social media, ότι δεν έχει πάρει ούτε ευρώ από το κόμμα και επισημαίνοντας “είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαι με φασιστοειδή” αναφερόμενος στον Σ. Κασσελάκη και τους οπαδούς του που τον συκοφαντούν καθώς γνωρίζουν ότι όπου βοήθησε ως επιστημονικός συνεργάτης πληρώθηκε από την Βουλή και όχι από το κόμμα.

Επίσης μιλώντας στο MEGA (Livenews)  η Όλγα Γεροβασίλη δίνοντας το στίγμα των “87” υποστήριξε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ευθύνεται για την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, ενώ τόνισε πως υλοποιεί σχέδιο. “Εξαιτίας του Κασσελάκη φτάσαμε στο 7-8% δημοσκοπικά. Είναι η κύρια αιτία του κακού. Τα λάθη του είναι επιθετικά, υλοποιεί σχέδιο. Απαξίωσε το κόμμα, τους ανθρώπους, τον μηχανισμό και θέλει να ηγηθεί. Η πλειοψηφία δεν τον θέλει. Οι αποφάσεις είναι πλειοψηφικές και ας λέει ο ίδιος το αντίθετο. Χθες βγήκε προκλητικά, απαξιώνοντας και στοχοποιώντας εργαζόμενους σε ένα κόμμα, και είπε να πάνε να δουλέψουν” ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι οι αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές του Στέφανου Κασσελάκη “είναι σχέδιο διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετώντας το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας”

“Δεν ξέρω μέχρι που θα πάει το σχέδιο διάλυσης, το οποίο επιχειρεί ο Κασσελάκης. Εκτιμώ ότι δεν θα αναβάλουμε κανένα συνέδριο. Προσωπικά θέλω να γίνει το συνέδριο τις προκαθορισμένες ημέρες. Θέλω όλες οι διαδικασίες να γίνουν κανονικά. Να έρθουν τα μέλη και οι σύνεδροι να μιλήσουν. Κατά την άποψή μου δεν μπορεί να το αναβάλει κάτι. Εκτός αν έρθει ο Κασσελάκης και βάλει “βόμβα” με τον κόσμο που μαζεύει” συνέχισε και πρόσθεσε “Αν προχωρήσει το σχέδιό του με τις προβοκάτσιες θα έχουμε πρόβλημα. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε ο χώρος μας να ευτελίζεται με αυτόν τον τρόπο”. Ξεκαθάρισε πάντως πώς έχει ήδη κριθεί από την Κεντρική Επιτροπή ότι δεν θα είναι υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης λέγοντας χαρακτηριστικά “δεν μπορεί να συζητηθεί περαιτέρω. Στο συνέδριο μπορεί να είναι σύνεδρος αν εκλεγεί σε μία οργάνωση από τη στιγμή που είναι μέλος του κόμματος. Θα παραμείνει μέλος, δεν θα τον διαγράψουμε”

  • Μάλιστα εκτίμησε πως το συνέδριο του κόμματος θα γίνει κανονικά τον Νοέμβριο τονίζοντας χαρακτηριστικά πως “εκτιμώ” γιατί ο πρώην πρόεδρος κάθε μέρα μας έχει και μία έκπληξη. “Μέχρι προχθές έβγαζε βίντεο και καλούσε τον κόσμο να έρθει έξω από τον χώρο του συνεδρίου. Είναι συμπεριφορά αυτή ανθρώπου που θέλει να προεδρεύσει στο κόμμα;” αναρωτήθηκε.

Την ίδια ώρα το επιτελείο του πρώην προέδρου πανηγυρίζει γιατί στην προσωπική του ιστοσελίδα έχουν εγραφεί πάνω από 10.000 μέλη και εθελοντές, με τον ίδιο τον κ. Κασσελάκη να  εμφανίζεται αποφασισμένος να προωθήσει το σχέδιό του, αναφορικά με τη διεξαγωγή του Συνεδρίου και την υποψηφιότητα του, ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος θεωρούν ότι με τη κίνηση αυτή βάζει τις βάσεις για να κάνει τελικά το δικό του κόμμα.

  • Σύμφωνα με στοιχεία από το περιβάλλον του κ. Κασσελάκη, στις πρώτες 18 ώρες από τη δημοσιοποίηση της ιστοσελίδας, έχουν εγγραφεί 9.387 φίλοι και υποστηρικτές του, όπως και 2.172 εθελοντές και κατά τις ίδιες πηγές, πρόκειται για πρόσωπα που έχουν ελεγχθεί τα στοιχεία τους, ενώ αφαιρέθηκαν προσπάθειες από “τρολ”, αλλά και από πρόσωπα που μπήκαν στην ιστοσελίδα, καταχωρώντας ανύπαρκτους αριθμούς τηλεφώνων.

Σημειώνεται ότι με ανάρτησή του στο facebook, επιχειρεί να δώσει απαντήσεις σε όσους τον κατηγορούν για φράξια και για απόπειρα δημιουργίας κόμματος μέσα στο κόμμα, λέγοντας “και το περσινό site της υποψηφιότητάς μου είχε φόρμα εγγραφής και συμμετοχής, αντίστοιχη με το φετινό” σημειώνοντας με νόημα ότι “τότε ο ιστότοπός μας δεν ήταν “επικίνδυνος” και… αιτία διαγραφής”.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφού επαναλαμβάνει ότι “η φωνή μας είναι το Συνέδριο” επιχειρεί να διευκρινίσει ότι ο ίδιος ζητά “να γραφτείτε στο isyriza.gr και στις τοπικές ΟΜ μέχρι τις 24 Οκτωβρίου, για να μπορέσετε να ψηφίσετε εσείς δημοκρατικά για τους συνέδρους σας και όχι ένας στενά ελεγχόμενος κομματικός μηχανισμός αντί για εσάς”, ενώ με την ανάρτηση της Τρίτης ζητά είναι “να γραφτείτε στη σελίδα odikosmassyriza.gr για να στηρίξετε την υποψηφιότητά μου, να γίνετε εθελοντές, να είστε δίπλα μας”.

“Κάθε μέρα που περνάει, το συνειδητοποιείτε όλο και περισσότερο: Είναι σε πανικό, είναι ικανοί για όλα. Θέλει αγώνα, θέλει πείσμα, θέλει γερό στομάχι, αλλά η επιστροφή της δημοκρατίας στο κόμμα μας είναι πάνω σας” υπογραμμίζει στην ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης.

  • Στο πλαίσιο των αντιδράσεων της “πλειοψηφίας” τίθεται και το θέμα προστασίας των προσωπικών δεδομένων και χαρακτηριστική ήταν ανάρτησή του μέλους της Κ.Ε. του κόμματος Γιώργου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος στηρίζει τον Παύλο Πολάκη, καθώς σχολίασε “ο Στέφανος Κασσελάκης υιοθέτησε αυτόν τον ιστότοπο που χρησιμοποιεί παραποιημένο το όνομα του κόμματος, όσο απίστευτο και αν ακούγεται”.

Ο Παύλος Πολάκης πάντως συνεχίζει τη δική του πορεία ως υποψηφίου για τη προεδρία. “Η πορεία για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θέλουμε ώστε να φτιάξουμε την Ελλάδα που μας αξίζει, την ΕΝΤΙΜΗ ΕΛΛΑΔΑ, συνεχίζεται” αναφέρει σε σχετική ανάρτηση, ,ε τη οποία ανακοινώνει το πρόγραμμα περιοδειών σε Σπάρτη και Τρίπολη την Παρασκευή και το Σάββατο.

Μέσα στον κυκεώνα της εσωστρέφειας και της αντιπαράθεσης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι επόμενες δράσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Προεδρείου της Κ.Ο. Στο πλαίσιο αυτό, δρομολογήθηκαν οι πρωτοβουλίες της Κ.Ο. για το επόμενο διάστημα, με αιχμή τα προβλήματα της ακρίβειας και της καθημερινότητας. Ειδικότερα η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

– Προχωρά στην επανακατάθεση κάθε επίκαιρης επερώτησης, όπως αυτής που αφορά στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και την απορρύθμιση της εργασίας, κάθε αιτήματος για ειδική συνεδρίαση Επιτροπών και κάθε αιτήματος για συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως, αιτήματα που δεν έχουν ικανοποιηθεί κατά τη περασμένη κοινοβουλευτική περίοδο. Η Κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να κρύβεται και να δώσει απαντήσεις για μείζονα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.

– Καταθέτει άμεσα Πρόταση Νόμου για τον Πολιτισμό. Πρόκειται για μία Πρόταση Νόμου 39 άρθρων που εκσυγχρονίζει, εμβαθύνει στην προστασία του κοινωνικού αγαθού του πολιτισμού, θωρακίζει τα δικαιώματα των εργαζόμενων σε όλο το φάσμα του πολιτισμού, προωθεί την ακαδημαϊκή ολοκλήρωση των καλλιτεχνικών σπουδών και παρέχει νέα, «έξυπνα» αναπτυξιακά χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη της πολιτιστικής πολιτικής.

– Καταθέτει εκ νέου την Πρόταση Νόμου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την στήριξη των αγροτών μέσα από σύγχρονα συνεταιριστικά σχήματα. Πρόταση που είναι σύμφωνη με τις σύγχρονες ανάγκες του πρωτογενούς τομέα, το πρόταγμα ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, ενώ επίσης ενισχύει και εκσυγχρονίζει τον αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό ρόλο των συνεργατικών σχημάτων.

Επίσης στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Κ.Ο. για τη συζήτηση του κρατικού Προϋπολογισμού του έτους 2025, θα διεξαχθούν στις αρχές Νοεμβρίου συνεδριάσεις 2 ομάδων βουλευτών κατά τις οποίες οι αρμόδιοι Τομεάρχες θα παρουσιάσουν τους βασικούς άξονες του Μεσοπρόθεσμου και του Προσχεδίου του Προϋπολογισμού, ενώ τις επόμενες μέρες  θα κατατεθεί το αίτημα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής προκειμένου ν’ αποδοθούν ευθύνες  για το μπάζωμα του χώρου στην τραγωδία των Τεμπών.

Στη συνεδρίαση του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Κ.Ο., Νίκος Παππάς, η Δ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη, η Γραμματέας της Κ.Ο., Θεοδώρα Τζάκρη, ο Διευθυντής της Κ.Ο., Θάνος Μωραΐτης, οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι, Γιώργος Γαβρήλος, Νίνα Κασιμάτη και Γιάννης Σαρακιώτης και η Συντονίστρια ΕΠΕΚΕ της Κ.Ο., Γιώτα Πούλου.

Σχετικά Άρθρα