Μαρινάκης: Σε 44 ημέρες ξεκινάει η λειτουργία του Μετρό στην Θεσσαλονίκη

 Μαρινάκης: Σε 44 ημέρες ξεκινάει η λειτουργία του Μετρό στην Θεσσαλονίκη

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στα δύο έργα που θα βελτιώσουν τη ζωή των κατοίκων της Θεσσαλονίκης: το Fly over και την έναρξη λειτουργίας του Μετρό.

Ειδικότερα ο κύριος Μαρινάκης είπε τα εξής:

«Το Συντονιστικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης για το Fly Over συνεδρίασε σήμερα για 8η φορά. Οι συνεδριάσεις συγκαλούνται τακτικά ανά 15 ημέρες από τον Υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδια για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Κωνσταντίνο Γκιουλέκα για τον συντονισμό των δράσεων όλων των αρμόδιων φορέων με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των Θεσσαλονικέων και των επισκεπτών της πόλης.

Καθημερινά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης κυκλοφορούν συνολικά περίπου 485 λεωφορεία και σε σχέση με την περσινή περίοδο, δρομολογούνται καθημερινά 40 επιπλέον λεωφορεία, σημειώνεται δηλαδή αύξηση 16%.

Επιπλέον, αυξήθηκε κατά 21% συγκριτικά με το 2023 η ταχύτητα των λεωφορείων του ΟΑΣΘ λόγω της αστυνόμευσης για το Fly Over. Σημειώνεται ότι το 1/3 του στόλου του Οργανισμού αποτελείται από ολοκαίνουρια λεωφορεία, καθώς από τον περασμένο Ιούνιο δρομολογήθηκαν 110 ηλεκτρικά λεωφορεία.

Σε 44 ημέρες ξεκινάει η λειτουργία του Μετρό στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ένα έργο το οποίο για πολλά χρόνια περίμεναν οι κάτοικοι και αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής, της καθημερινότητας και του κυκλοφοριακού ζητήματος».

Σχετικά Άρθρα