Η επιστροφή Αρναούτογλου στα… Δελτία Καιρού και η πρόγνωση Μαρουσάκη

 Η επιστροφή Αρναούτογλου στα… Δελτία Καιρού και η πρόγνωση Μαρουσάκη

Πτώση αναμένεται να σημειώσει η υδράργυρος το επόμενο διάστημα στη χώρα, καθώς ενισχύονται οι βοριάδες. Ο καιρός αναμένεται σχετικά καλός με ηλιοφάνεια, νεφώσεις και τοπικές μπόρες στη Θεσσαλία. Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Σάκης Αρναούτογλου έκανε πράξη την υπόσχεσή του, καθώς πλέον το δελτίο καιρού με παρουσιαστή τον ίδιο επέστρεψε. Με άλλη μορφή πλέον, ωστόσο έκανε ντεμπούτο!

«O καιρός για όλους! Το πρώτο δελτίο καιρού μέσα από το νέο κανάλι μου στο Youtube», έγραψε ο Σάκης Αρναούτογλου και παρέθεσε το σχετικό βίντεο.

Παρότι ο τίτλος του βίντεο γράφει «Πρόγνωση καιρού Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024», αυτό δεν σημαίνει ότι η ανάλυση αφορά τη συγκεκριμένη ημέρα. Όπως προκύπτει, οι προβλέψεις αφορούν το διάστημα 17 με 21 Οκτωβρίου.

Ακόμη, ο ευρωβουλευτής ενημέρωσε ότι τα βίντεο θα ανεβαίνουν Δευτέρα με Παρασκευή και «πάνω κάτω αυτήν την ώρα», δηλαδή γύρω στις 9 το βράδυ.

Σάκης Αρναούτογλου: Η πρόγνωση του καιρού μέχρι τη Δευτέρα 21/10/2024

Για την Πέμπτη (17/10) αναφέρει ότι στην Ελλάδα θα έχει πολύ τοπικά φαινόμενα, στα κεντρικά της χώρας και κυρίως στη Θεσσαλία, ωστόσο σημείωσε ότι οι βροχές αυτές «δεν θα είναι αξιόλογες».

Στα διαγράμματα που παρουσίασε ο Σάκης Αρναούτογλου φαίνεται έντονη συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας σε μεγάλο μέρος της χώρας, ειδικά στα βόρεια και δυτικά (με εξαίρεση τη Θράκη), τα οποία θα μετακινηθούν πιο ανατολικά. Ωστόσο, από φαινόμενα «δεν θα δώσουν τίποτα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Όσον αφορά τους ανέμους, θα είναι πολύ δυνατή στο νότιο και το κεντρικό Αιγαίο, ενώ δυνατό βορειά θα έχει και η Αττική.

Η θερμοκρασία θα κινηθεί από 4 έως 23°C τις πρωινές ώρες, ενώ οι μέγιστες θερμοκρασίες της ημέρας θα φτάσουν μέχρι και τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές όπως τα νότια της Πελοποννήσου και τα Δωδεκάνησα. Αντίθετα, στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει μια σχετική ψύχρα, ενώ πιέσεις του κρύου θα δεχθούν οι ορεινές περιοχές της κεντρικής και της βόρειας/βορειοανατολικής Ελλάδας.

Στην Αθήνα η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 23-24°C, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα έχει κατά μέσο όρο 19-20°C.

Την Παρασκευή (18/10) υπάρχει κάποια πιθανότητα για παροδική βροχή στα Πιέρια Όρη, αλλά γενικά ο καιρός θα είναι «στεγνός». Ούτε το Σάββατο (19/10) διαφαίνονται φαινόμενα, κάτι που ισχύει και για την Κυριακή (20/10), με εξαίρεση τον νομό Χανίων. Τη Δευτέρα (21/10) επίσης δεν θα επηρεαστεί η χώρα από κάποιο βαρομετρικό χαμηλό.

Όσον αφορά τη θερμοκρασία μέχρι και τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, τα πρωινά θα έχει «ένα κρυουλάκι» -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου- κυρίως στα ορεινά, όπου σε περιοχές με παραπάνω από 500-600 μέτρα υψόμετρο ίσως πέσει και κάτω από το μηδέν. Αυτό είναι ως αποτέλεσμα των αερίων μαζών, καθώς η Ελλάδα δέχεται ένα βόρειο ρεύμα που περνά και από την Ουκρανία και το οποίο θα φτάσει μέχρι και τα ανατολικά της χώρας μας.

Κομμάτι της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας θα είναι πιο ψυχρό από περιοχές όπως οι Κάτω Χώρες, η Γαλλία και η Γερμανία. Από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και μετέπειτα ο καιρός θα μαλακώσει.

Σχετικά Άρθρα