Η Λινού καθαίρεσε τον Χουρδάκη από εκπρόσωπο τον ανεξάρτητων βουλευτών στην Διάσκεψη των Προέδρων

 Η Λινού καθαίρεσε τον Χουρδάκη από εκπρόσωπο τον ανεξάρτητων βουλευτών στην Διάσκεψη των Προέδρων

Οι 14 ανεξάρτητοι βουλευτές αναζητούν νέο εκπρόσωπο στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, μετά την έκπτωση του Μιχάλη Χουρδάκη από τη θέση αυτή. Ο κ. Χουρδάκης, προερχόμενος από την Πλεύση Ελευθερίας, είχε εκλεγεί με την οριακή υποστήριξη 8 από τους συνολικά 14 ανεξάρτητους βουλευτές. Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωσταντίνος Τασούλας, ανακοίνωσε ότι η εκπροσώπησή του θεωρείται άκυρη, μετά την επιστολή της Αθηνάς Λινού, η οποία απέσυρε τη στήριξή της προς το πρόσωπό του.

Ως αποτέλεσμα, η διαδικασία εκλογής εκπροσώπου θα ξεκινήσει από την αρχή, με τον κ. Τασούλα να καλεί τους ανεξάρτητους βουλευτές να ορίσουν νέο εκπρόσωπο εντός τριών ημερών.

Κατά τον Κανονισμό εκπρόσωπος θα οριστεί το πρόσωπο που θα συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αριθμό επιστολών, ενώ σε περίπτωση ισοψηφίας θα ακολουθήσει κλήρωση.

Υπενθυμίζεται ότι η “δεξαμενή” των ανεξάρτητων αποτελείται από τους προερχόμενους από την ΚΟ «Σπαρτιάτες» Χάρη Κατσιβαρδάς, Γιώργο Μανούσο , Γιάννη Δημητροκάλλη, Διονύση Βαλτογιάννη, Γιώργο Ασπιώτη, Μιχάλη Γαυγιωτάκη και Κωνσταντίνο Φλώρο, τον πρώην βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Παύλο Σαράκη, την προερχόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού, τους πρώην βουλευτές της ΝΔ Μάριο Σαλμά και Λευτέρη Αυγενάκη, το πρώην μέλος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Μπαρχάν Μπουράν και τους προερχόμενους από την Πλεύση Ελευθερίας Μιχάλη Χουρδάκη και Αρετή Παπαϊωάννου.

Σχετικά Άρθρα