Διαδικτυακή απάτη με πλαστοπροσωπία του Κουτσούμπα- Προειδοποίηση ΚΚΕ

 Διαδικτυακή απάτη με πλαστοπροσωπία του Κουτσούμπα- Προειδοποίηση ΚΚΕ

Το ΚΚΕ προειδοποιεί για μια νέα απόπειρα διαδικτυακής απάτης (Phishing), η οποία έχει εμφανιστεί τις τελευταίες ημέρες τόσο στο διαδίκτυο και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης όσο και μέσω εφαρμογών επικοινωνίας, όπως το Viber, σε βάρος του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Το Κόμμα διαψεύδει κατηγορηματικά το περιεχόμενο αυτής της προσπάθειας εξαπάτησης. Όπως αναφέρουν οι αρμόδιοι από τον Περισσό, η απάτη περιλαμβάνει πλαστοπροσωπία του Δημήτρη Κουτσούμπα, με μια ψευδή δήλωση που φέρει τον τίτλο: «Εδώ και τώρα να πάψει η εμπλοκή».

Συγκεκριμένα, αναφέρουν πηγές του κόμματος, «διακινείται βίντεο – εμφανώς προϊόν επεξεργασίας – στο οποίο δήθεν ο ΓΓ της ΚΕ παρουσιάζει, σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Γ. Σαχίνη, “νομοθετική πρωτοβουλία του ΚΚΕ” για “επενδύσεις σε εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου” και μάλιστα μέσω μιας συγκεκριμένης πλατφόρμας ονόματι “Fluxion Oil”!».

Επιπλέον, «οι επιτήδειοι παρουσιάζουν το συγκεκριμένο βίντεο και γενικά τους επικίνδυνους και κακόβουλους συνδέσμους που το συνοδεύουν (για την κλοπή προσωπικών δεδομένων, κωδικών πρόσβασης ή και χρημάτων), ως δημοσίευση του 902.gr, προκειμένου να προσδώσουν αληθοφάνεια στην απόπειρά τους».

«Πέρα από την αναγκαία διάψευση», αναφέρουν από το ΚΚΕ «εφιστούμε την προσοχή προς όλους, προκειμένου να μην πέσουν θύματα απάτης».

Σχετικά Άρθρα