Σικελία: Βίντεο από το εσωτερικό του Bayesian που ερευνούν δύτες

 Σικελία: Βίντεο από το εσωτερικό του Bayesian που ερευνούν δύτες

Ένα νέο βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας δείχνει δύτες να ερευνούν το εσωτερικό του πολυτελούς γιοτ «Bayesian», δύο μήνες μετά τη βύθισή του στα ανοιχτά των ακτών της Σικελίας. Το βίντεο προβλήθηκε από την ιταλική ερευνητική τηλεοπτική εκπομπή «Quarta Repubblica» και παρουσιάζει μια ομάδα δυτών να εξερευνά το ναυαγισμένο σκάφος, το οποίο βυθίστηκε στις 19 Αυγούστου, προκαλώντας τον θάνατο επτά ανθρώπων. Οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθούν τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος.

Στα πλάνα, όπως μεταδίδει η «Corriere della Sera», φαίνεται ένας δύτης να κρατιέται από ένα σχοινί ενώ κατεβαίνει στο νερό και στη συνέχεια να μπαίνει στο εσωτερικό του σκάφους, το οποίο είναι σχεδόν άθικτο μετά το ναυάγιο.

Οι ερευνητές προσέγγισαν το σημείο του ναυαγίου του πολυτελούς γιοτ, αξίας 30.000.000 λιρών, το οποίο παραμένει στον βυθό στα ανοιχτά των ακτών της Σικελίας, σε βάθος περίπου 50 μέτρων.

Όπως αναφέρει η «Corriere della Sera», οι δύτες διακρίνονται να ελέγχουν τους διαδρόμους, το μηχανοστάσιο, τις καταπακτές και τα δωμάτια στο εσωτερικό του «Bayesian», με μία κάμερα η οποία καταγράφει και τη γέφυρα του σκάφους.

Στις εικόνες διακρίνονται, επίσης, πόρτες της πολυτελούς θαλαμηγού, ενώ η αίθουσα ελέγχου του γιοτ όπου είναι πολύ πιθανό να υπάρχει το «μαύρο» κουτί, φαίνεται άθικτη.

Σχετικά Άρθρα