Γλυφάδα: Προφυλακίστηκε γιος γνωστού γκαλερίστα για θανατηφόρο τροχαίο- Ήταν μεθυσμένος (vid)

 Γλυφάδα: Προφυλακίστηκε γιος γνωστού γκαλερίστα για θανατηφόρο τροχαίο- Ήταν μεθυσμένος (vid)

Το απόγευμα της Τρίτης (15/10), προφυλακίστηκε ο γιος γνωστού γκαλερίστα, ο οποίος είχε εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα στη Γλυφάδα. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο νεαρός, αφού είχε φύγει με τη φίλη του από το Κολωνάκι, οδηγώντας στη παραλιακή, πέρασε δύο κόκκινα φανάρια, ενώ το κοντέρ του οχήματος, μίας Μερσέντες, είχε φτάσει τα 200 χιλιόμετρα την ώρα. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του αλκοτέστ, η ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του 39χρονου υπερέβη κατά πολύ το επιτρεπτό όριο. Σύμφωνα με τον νόμο, το επιτρεπτό όριο κατανάλωσης αλκοόλ είναι 0,25, και αν το επίπεδο φτάσει το 0,45, προβλέπεται σύλληψη.

Στην περίπτωση του 39χρονου, το αλκοτέστ έδειξε 0,75, ενώ η ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του ήταν 1,55, γεγονός που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την κατηγορία εναντίον του.

Όπως προκύπτει από το ενημερωτικό σημείωμα της αστυνομίας, το θανατηφόρο τροχαίο με κεντρικό πρόσωπο το γνωστό γκαλερίστα του Κολωνακίου, σημειώθηκε στις 02:35 τα ξημερώματα της Πέμπτης στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος της Γλυφάδας, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 52χρονος από την Καρδίτσα, «κινούμενο επί της λεωφόρου Ποσειδώνος με κατεύθυνση από Πειραιά προς Βούλα, φθάνοντας στο ύψος ο.α 86 συγκρούστηκε με το ομόρροπα κινούμενο όχημα που οδηγούσε ο γκαλερίστας.

Κατόπιν της σύγκρουσης το όχημα του 52χρονου εξετράπη δεξιά της πορείας του και προσέκρουσε αρχικά σε δέντρο και εν συνεχεία σε άλλο σταθμευμένο όχημα, ενώ το όχημα του γκαλερίστα εξετράπη αριστερά της πορείας του και προσέκρουσε σε κολόνα ηλεκτροφωτισμού.

Αποτέλεσμα του τροχαίου ατυχήματος ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 52χρονου οδηγού, ο οποίος διακομίσθηκε με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. στο Νοσοκομείο «Ασκληπιείο Βούλας», ο ελαφρύς τραυματισμός του γκαλερίστα, καθώς και της 33χρονης επιβάτιδας οι οποίοι διακομίσθηκαν με σταθμούς του Ε.Κ.Α.Β. στο Γ.Κ.Ν. «ΝΙΚΑΙΑΣ».

Όπως αναφέρεται στις επόμενες γραμμές «Προανάκριση ενεργείται από το Α΄ Τμήμα Τροχαίας Ν/Α Αττικής. Για τον θανόντα παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής ενώ από τον γκαλερίστα, ελήφθησαν ποσότητες αίματος και ούρων προς ανίχνευση τυχόν αλκοόλης και τοξικών ουσιών.

Επίσης, ο 39χρονος οδηγός συνελήφθη κατά παράβαση των άρθρων 28 και 302 Π.Κ. Τέλος, δεν εξακριβώθηκε η χρήση ζώνης ασφαλείας από τους ανωτέρω εμπλεκόμενους οδηγούς».

Σχετικά Άρθρα