Μπάλντοκ: Είχε ραντεβού, 2 μέρες μετά τον θάνατό του, για να πάρει το παιδί του ελληνική ιθαγένεια

 Μπάλντοκ: Είχε ραντεβού, 2 μέρες μετά τον θάνατό του, για να πάρει το παιδί του ελληνική ιθαγένεια

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ που πέθανε την περασμένη εβδομάδα μόλις στα 31 του χρόνια, βυθίζοντας στο πένθος το ελληνικό- και όχι μόνο- ποδόσφαιρο, είχε προγραμματίσει ραντεβού με την ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο, προκειμένου ο γιος του να πάρει την ελληνική ιθαγένεια. Ο Μπάλντοκ λάτρευε την Ελλάδα και, σύμφωνα με το Star, είχε προγραμματίσει ραντεβού με την πρεσβεία την επομένη του αγώνα της Ελλάδας στο Γουέμπλεϊ όμως η μοίρα είχε άλλα σχέδια.

«O Γιώργος είχε προγραμμάτισε να έρθει ανήμερα του αγώνα στο Λονδίνο να δει την εθνική και την επόμενη όπως μας ενημέρωσε ο Έλληνας πρέσβης στο Λονδίνο είχε κλεισμένο ραντεβού για να τακτοποιήσει την ιθαγένεια του μικρού του γιου» λέει, μιλώντας στο Star, ο ταμίας της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου.

Η γιαγιά του Μπάλντοκ, Αθανασία ήταν Ελληνίδα. Το 1950 ήταν ιδιοκτήτρια γνωστής οικογενειακής ταβέρνας της εποχής στα Άνω Πατήσια. Έφυγε, όμως, στη συνέχεια για την Αγγλία όπου κι έκανε οικογένεια, αλλά πάντα κρατούσε τις παραδόσεις. Μιλούσε στον εγγονό της για την Ελλάδα και του μαγείρευε ελληνικά φαγητά.

Σχετικά Άρθρα