Υποψήφιος για κορυφαίος αθλητής του κόσμου ο Τεντόγλου- Πώς μπορείτε να ψηφίσετε

 Υποψήφιος για κορυφαίος αθλητής του κόσμου ο Τεντόγλου- Πώς μπορείτε να ψηφίσετε

Ο Μίλτος Τεντόγλου, μετά από μια εντυπωσιακή πορεία στην Ευρώπη, διεκδικεί πλέον τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή παγκοσμίως για το 2024. Η φετινή χρονιά υπήρξε εξαιρετική για τον Έλληνα πρωταθλητή του μήκους, καθώς κατέκτησε χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Με άλμα 8,65 μέτρων, σημείωσε επίσης την καλύτερη επίδοση παγκοσμίως για το 2024 στο αγώνισμα του.

Η σπουδαία του απόδοση τον έφερε ανάμεσα στους πέντε υποψήφιους για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς σε άλματα, ρίψεις και σύνθετα αγωνίσματα, όπως ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (World Athletics). Η κατηγορία αυτή αποτελεί μία από τις κεντρικές στα βραβεία που απονέμονται ετησίως από την ομοσπονδία.

Οι αντίπαλοι του Μίλτου Τεντόγλου

Για μία ακόμα φορά ο Μίλτος Τεντόγλου βρίσκεται αντιμέτωπος με τον Μόντο Ντουπλάντις στη διεκδίκηση ενός βραβείου.

Πρόκειται για τον Σουηδό «χρυσό» Ολυμπιονίκη και πρωταθλητή κόσμου κλειστού στίβου του επί κοντώ, ο οποίος κατέρριψε και φέτος το παγκόσμιο ρεκόρ. Επίσης, στους πέντε υποψήφιους είναι και ο κυρίαρχος της σφαιροβολίας, ο Ράιαν Κράουζερ, επίσης φέτος αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής και «χρυσός» Ολυμπιονίκης.

ypopsifioi_world_athletics_a6bdc.jpeg

Οι υποψήφιοι για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή:

Άνδρες:

  • Μίλτος Τεντόγλου, Ελλάδα, μήκος
  • Ράιαν Κράουζερ, ΗΠΑ, σφαιροβολία
  • Γιόρνταν Αλεχάντρο Ντίαζ Φόρτουν, Ισπανία, τριπλούν
  • Μόντο Ντουπλάντις, Σουηδία, επί κοντώ
  • Ίθαν Κάτζμπεργκ, Καναδάς, σφυροβολία

Γυναίκες:

  • Βάλαρι Άλμαν, ΗΠΑ, δισκοβολία
  • Τάρα Ντέιβινς- Γούντχαλ, ΗΠΑ, μήκος
  • Νίνα Κένεντι, Αυστραλία, επί κοντώ
  • Γιαροσλάβα Μάχουτσικ, Ουκρανία, ύψος
  • Ναφισάτου Τιάμ, Βέλγιο, έπταθλο

Πώς γίνεται η ψηφοφορία

Αρχικά γίνεται τριπλή ψηφοφορία. Σε αυτή συμμετέχουν το συμβούλιο της World Athletics (θα μετρήσει 50% στο αποτέλεσμα), δημοσιογράφοι/ εθνικές ομοσπονδίες (25%) και χρήστες των social media (25%). Στα social media, κάθε like σε Facebook και Instagram, όπως και κάθε retweet στο Χ μετρά για μία ψήφο.

Η ψηφοφορία για την κατηγορία του Τεντόγλου ξεκίνησε σήμερα και θα συνεχιστεί έως τις 20 Οκτωβρίου.

Από αυτή την ψηφοφορία θα προκύψουν οι δύο φιναλίστ, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν στις 4 Νοεμβρίου. Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει η ψηφοφορία των φιλάθλων για την ανάδειξη των κορυφαίων.

Όποιος θέλει να συμμετάσχει στην τελική ψηφοφορία μπορεί να το πράξει κάνοντας εγγραφή στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου πατώντας ΕΔΩ.

Σχετικά Άρθρα