Κέρκυρα: Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα εφοριακών- Χιλιάδες μετοχές και ομόλογα

 Κέρκυρα: Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα εφοριακών- Χιλιάδες μετοχές και ομόλογα

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος προχώρησε στην προσωρινή δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων των ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση διαγραφής προστίμων και διευθέτησης δύσκολων φορολογικών υποθέσεων με αντάλλαγμα χρηματικά ποσά, στην Κέρκυρα. Οι πέντε συλληφθέντες αντιμετωπίζουν συνολικά επτά κατηγορίες και αναμένεται να απολογηθούν την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, οι κατηγορούμενοι δεν αποκάλυψαν καμία πληροφορία, επιλέγοντας να κρατήσουν σιωπή, δηλώνοντας ότι θα απολογηθούν μόνο με την παρουσία των συνηγόρων τους.

Σύμφωνα με το MEGA, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη μέσα στο κούφωμα μιας πόρτας σπιτιού κατηγορούμενου, βρέθηκαν χρήματα του κυκλώματος. Τα 7.450 ευρώ εκτιμάται ότι προέρχονται από την παράνομη δράση του κυκλώματος.

krupti

Χιλιάδες μετοχές και ομόλογα 

Εκτός από τα χιλιάδες ευρώ που βρέθηκαν σε κρύπτες, οι Αρχές βρήκαν σε έναν από τους συλληφθέντες χιλιάδες ομόλογα και μετοχές, τα οποία είχε κρύψει στο σπίτι του.

Οι εισαγγελικές αρχές και το Εσωτερικών Υποθέσεων προβληματίζεται καθώς η δράση τους εκτυλίχθηκε σε μία μικρή περιοχή, όπως η Κέρκυρα, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες το κύκλωμα σκιαγραφούσαν το θύμα τους.

Οι Αρχές αναζητούν και άλλα πρόσωπα ακόμα και πέρα από την Κέρκυρα καθώς τα άτομα από το κύκλωμα εργάζονταν και σε άλλα πόστα.

«Ξεσκονίζουν» τους υπολογιστές της ΔΟΥ

Στην Κέρκυρα έχει φτάσει και ελεγκτικό κλιμάκιο της ΑΑΔΕ ώστε να ξεσκονίσει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της ΔΟΥ καθώς θεωρούν πως στα δίχτυα του κυκλώματος έχουν πέσει και άλλα θύματα κατά το παρελθόν.

Σχετικά Άρθρα