ΑΝΑΛΥΣΗ-Sky News: Βαθιά ανησυχία στο Ισραήλ μετά το πολύνεκρο χτύπημα της Χεζμπολάχ- Τύχη ή σχέδιο;

 ΑΝΑΛΥΣΗ-Sky News: Βαθιά ανησυχία στο Ισραήλ μετά το πολύνεκρο χτύπημα της Χεζμπολάχ- Τύχη ή σχέδιο;

Το Sky News επιχειρεί σε ανάλυση του να διαπιστώσει τι κρύβεται πίσω από το χτύπημα της Χεσμπολάχ στο Ισραήλ, το οποίο το χαρακτηρίζει “αξιοσημείωτης ακρίβειας και συγχρονισμού”, την ώρα μάλιστα που καταγράφονταν μεγάλες ισραηλινές επιτυχίες. Το drone επιτέθηκε την ώρα που στρατιώτες είχαν καθίσει για το βραδινό τους γεύμα.

Τα βίντεο που τράβηξαν μετά το χτύπημα έδειχναν σκηνές αιματοχυσίας και χάους καθώς έτρεχαν να βοηθήσουν τους τραυματίες.

«Ήταν τόσοι πολλοί οι τραυματίες που στάλθηκαν σε οκτώ νοσοκομεία. Τουλάχιστον 60 στρατιώτες τραυματίστηκαν, αρκετοί σοβαρά, και τέσσερις σκοτώθηκαν. Με κάποιο τρόπο, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Χεζμπολάχ διείσδυσε στην άμυνα του Ισραήλ χωρίς προειδοποίηση και χτύπησε το κτίριο. Αυτό πρέπει να είναι βαθιά ανησυχητικό για τους Ισραηλινούς. Είτε ήταν εξαιρετική τύχη είτε η Χεζμπολάχ ήξερε πότε και πού να χτυπήσει για να προκαλέσει τη μέγιστη δυνατή ζημιά», σημειώνει ο συντάκτης της βρετανικής ιστοσελίδας.

Ο πρώτος κυβερνητικός υπουργός που αντέδρασε στην επίθεση, ο υπουργός Υγείας, Uriel Buso, ο οποίος μίλησε στο Sky News από το νοσοκομείο όπου είχαν μεταφερθεί οι περισσότεροι τραυματίες. «Όπως όλα τα γεγονότα, εξακολουθούμε να μελετάμε αυτό το περιστατικό», δήλωσε.

  • «Αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει χώρα που να έχει καλύτερη άμυνα κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών από το Ισραήλ – παρόλα αυτά μερικές φορές μας εκπλήσσουν και δεν είμαστε τέλειοι».

«Αυτό είναι απίθανο να καθησυχάσει τους Ισραηλινούς. Η είδηση ότι οι στρατιώτες δεν ήταν ασφαλείς καθώς κάθονταν να φάνε πολλά χιλιόμετρα μακριά από το μέτωπο θα είναι βαθιά ανησυχητική σε μια χώρα όπου οι περισσότερες οικογένειες στέλνουν τα παιδιά τους στην εθνική θητεία».

  • Σημειώνεται πως η λιβανέζικη Χεζμπολάχ απείλησε το Ισραήλ με περισσότερα πλήγματα εάν συνεχίσει τις επιθέσεις του στον Λίβανο, στον απόηχο της επιδρομής drone εναντίον στρατιωτικής βάσης κοντά στη Χάιφα, η οποία στοίχισε τη ζωή στους τέσσερις ισραηλινούς στρατιώτες και τραυμάτισε δεκάδες άλλους.

Σε ανακοίνωσή της, η Χεζμπολάχ διαμηνύει ότι «η αντίσταση υπόσχεται στον εχθρό» ότι η επίθεση «νότια της Χάιφας ήταν μόνο μια πρόγευση του τι τον περιμένει εάν αποφασίσει να συνεχίσει τις επιθέσεις του εναντίον του λαού μας».

Το πλήγμα στη στρατιωτική βάση της Μπινγιαμίνα ήταν το φονικότερο στο Ισραήλ από την έναρξη των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στον Λίβανο στις 23 Σεπτεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα