Μεγάλη νίκη της Εθνικής και 4 στα 4- Συγκίνηση για Μπάλντοκ

 Μεγάλη νίκη της Εθνικής και 4 στα 4- Συγκίνηση για Μπάλντοκ

Σε ένα κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» η εθνική ομάδα έκανε το 4 στα 4 στον όμιλό της στο Nations League, επικρατώντας με 2-0 της Ιρλανδίας και πλέον με θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Αγγλία τον Νοέμβριο (εντός έδρας) θα σκέφτεται την League A της διοργάνωσης! Έντονα συναισθήματα έζησαν όσοι βρέθηκαν στο “Γ. Καραϊσκάκης” αφού πριν από τη σέντρα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Στις εξέδρες ο κόσμος είχε μπλούζες του Μπάλντοκ, υπήρχαν πανό γι’ αυτόν. Η πιο ανατριχιαστική στιγμή, ήταν όταν ανακοινωνόταν το ενός λεπτού σιγή και ο κόσμος όρθιος χειροκροτούσε.

Στο αγωνιστικό μέρος, μετά το πρώτο 10λεπτο που απέφυγε να δεχτεί τέρμα από την Ιρλανδία, η εθνική ομάδα έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Συνεχές πρέσινγκ, καλή κυκλοφορία και αρκετές χαμένες ευκαιρίες, πηγαίνοντας με το 0-0 τελικά στα αποδυτήρια.

Με την έναρξη του δευτέρου ωστόσο, ο Τάσος Μπακασέτας άνοιξε το σκορ (48′) και έκανε πιο απλά τα πράγματα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με τον Μάνταλο στις καθυστερήσεις να σφραγίζει μία μεγάλη νίκη.

Η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε στο 4′ για την Ιρλανδία, με τον Φέργκιουσον να κάνει κάκιστο τελείωμα σε μοναδική ευκαιρία.

Αυτή ήταν και η σημαντικότερη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, αφού η συνέχεια άνηκε στους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Η πρώτη φάση ήρθε στο 9′ σε σουτ του Μπακασέτα που κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ, ενώ στο 11′ ο Μασούρας μετά από κόντρα έκανε το σουτ στην κίνηση, με τον Κέλεχερ να διώχνει με φοβερή επέμβαση σε κόρνερ.

Ο Μασούρας είχε άλλες τρεις τελικές ως το 17′ (!), όμως όλα τα σουτ σταμάτησαν από αμυντικούς. Στο 19′ έχασε διπλή ευκαιρία η εθνική ομάδα. Αρχικά ο Μπακασέτας με εξαιρετική προσπάθεια έκανε το σουτ με τον Κάλαχερ να διώχνει, η μπαλα πήγε στον Παυλίδη που δεν έκανε δυνατό πλασέ με τον τερματοφύλακα της Ιρλανδίας να μπλοκάρει ξανά.

Στο 29′ χάθηκε κι άλλη μεγάλη ευκαιρία με τρομερό συνδυασμό των διεθνών, πάσα του Τζόλη στον Γιαννούλη, με τον Κέλεχερ να διώχνει το σουτ του με τα πόδια.

Η επόμενη φάση ήταν στο… γκολ του 48′ με τον Μπακασέτα, ο οποίος πάλι πήρε ασίστ από τον Τζόλη, έκανε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε τις τάπες αμυντικού και πήρε λίγο ύψος, αφού πρώτα έσκασε στο χορτάρι, κάνοντας αυτή τη φορά αδύνατη την απόκρουση για τον Κέλεχερ, για να γίνει το 1-0 μέσα σε… πανζουρλισμό.

Οι Ιρλανδοί πήραν μέτρα στο γήπεδο στη συνέχεια και στο 69′ έχασαν τη δεύτερη μεγάλη ευκαιρία τους στον αγωνα, με τον Βλαχοδήμο να αποκρούει την κεφαλιά του Τέιλορ.

Η Εθνική μας άφησε χώρο στους φιλοξενούμενους, ψάχνοντας τη κόντρα, αφού πρώτα εξασφάλιζε πίσω την εστία της.

Μεγάλη ευκαιρία στο 87′ είχε ξανά η Ιρλανδία με τον Τέιλορ από εξαιρετική θέση να κάνει σουτ πάνω στον Μαυροπάνο και στην συνέχεια τη νέα του προσπάθεια να μπλοκάρει ο Βλαχοδήμος.

Σε κόντρα φάση στο 90+2, ο Μάνταλος πέρασε τον τερματοφύλακα και με το 2-0 τελείωσε την υπόθεση νίκη.

Κίτρινες: 45+1’ Γιαννούλης, 72’ Κουρμπέλης

ΕΛΛΑΔΑ (Γιοβάνοβιτς): Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης, Κουρμπέλης (82’ Τσιμίκας), Σιώπης, Μασούρας (65’ Πέλκας), Μπακασέτας (73’ Ζαφείρης), Τζόλης (83’ Μάνταλος), Παυλίδης (73’ Δουβίκας)

ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Χάλγκριμσον): Κέλεχερ, Ο’ Σέι, Κόλινς, Σκέιλς, Μπρέιντι, Ογκμπένε (57’ Εμποσέλε), Κάλεν, Νάιτ (73’ Μολούμπι), Σμόντις (72’ Τζόνστον), Φέργκιουσον (57’ Τέιλορ), Πάροτ

Σχετικά Άρθρα