ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Κανονικά η ΚΕ-Βαρύ το κλίμα για Κασσελάκη

 ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Κανονικά η ΚΕ-Βαρύ το κλίμα για Κασσελάκη

Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σε κλίμα έντασης, ακόμη μία φορά, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το κλίμα είναι βαρύ για τον Στέφανο Κασσελάκη τόσο για το εξώδικο (το οποίο δεν έχει αποσυρθεί) εναντίον των μελών ΠΓ και ΚΕ όσο και για το θέμα που έθεσε περί πολιτεύματος στη χθεσινή συνέντευξη στον ΑΝΤ1. Καταρχάς αποφασίστηκε ότι θα γίνει κανονικά η συνεδρίαση της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ αύριο Σάββατο.

Ο Παύλος Πολάκης κι ο Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, ο γραμματέας της Νεολαίας, ψήφισαν λευκά. Κατά ψήφισαν η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Πάνος Ρήγας, η Ολυμπία Τελιγιοριδου κι ο Νίκος Σκορίνης. Η Ρένα Δούρου απουσίαζε.

Η συνεδρίαση θα γίνει επί των παρόντων, χωρίς zoom και τηλεφωνικές κλήσεις, ενώ η απαρτία είναι μίνιμουμ 148.

Η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας επαναλαμβάνει τον ίδιο οδικό χάρτη, την ανάγκη ομαλότητας της διαδικασίας και καταδίκης του εξωδίκου Κασσελάκη, ότι επιστρέφεται δηλαδή ως απαράδεκτο, ενώ δεν υπάρχει εισήγηση ως προς τις κυρώσεις.

Επιπροσθέτως τέθηκε και ζήτημα με τις νέες δηλώσεις Κασσελάκη για το πολίτευμα:

Οι απόψεις του Στέφανου Κασσελάκη για αλλαγή πολιτεύματος αποτελούν λόγο για αποκλεισμό του κόμματος από τις εθνικές εκλογές! Αυτό φέρεται να υποστήριξε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη αναφερόμενη στην χθεσινή του συνέντευξη. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην ατάκα του Στέφανου Κασσελάκη κατά την συνέντυξή του στον Αντέννα με την οποία υποστήριξε πως «έχω όραμα για το πολίτευμα. Για το πολίτευμα έχω πεί: Είναι η συμμετοχική αμεσοδημοκρατία».

Παράλληλα η αντιπρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως ο πρώην πρόεδρος δεν έχει αποσύρει το εξώδικο, δεν σέβεται τις αποφάσεις του κόμματος μιλώντας για διασπαστικές κινήσεις.

Στην δική του παρέμβαση ο Γιάννης Ραγκούσης φέρεται να δήλωσε πως «το εξώδικο είναι η μέχρι στιγμής κορυφαία πράξη ποινικοποίησης του κόμματος, σε συνέχεια άλλων που πρόσφατα προηγήθηκαν. Στόχος της ποινικοποίησης του κόμματος από τον Στέφανο Κασσελάκη και τους/τις ομοίους του είναι το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως αξιωματική αντιπολίτευση».

Σημείωσε ότι «ο Κασσελάκης όχι μόνο δεν πήρε πίσω το εξώδικο αλλά δηλώνοντας ότι ικανοποιήθηκε μετά από αυτό και γι αυτο δεν το συνεχίζει, ουσιαστικά είπε πως καλώς έπραξε και το απέστειλε, επομένως καλώς ποινικοποίησε την κομματική λειτουργία». Είπε επίσης ότι «η τεχνητή προσπάθεια ακύρωσης της απαρτίας στην αυριανή συνεδρίαση της ΚΕ αποτελεί μία αθέμιτη και πρωτοφανής υπονόμευση λειτουργίας των οργάνων, δηλαδή της δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος.Ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί σήμερα από την ΠΓ».

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ζήτησε να αποτυπωθεί στις αποφάσεις το αυτονόητο, δηλαδή να γίνονται σεβαστές οι καταστατικές αρχές, αξίες και αποφάσεις του κόμματος από τα μέλη και ακόμα περισσότερο από τους υποψηφίους προέδρους. Ακόμη, ανάφερε ότι είναι απόλυτη αναγκαιότητα “να εξασφαλιστεί η δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχής στην ΚΕ, καθώς έχουν εξοντωθεί οικονομικά και χρονικά οι συντροφοι και οι συντροφισσες”. «Ας δείξουμε τον ελάχιστο σεβασμό στη ζωή τους διασφαλίζοντας το αυτονόητο: τη συμμετοχή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αποκαλυπτική για το κλίμα που επικρατεί για τον κ. Κασσελάκη είναι η τοποθέτηση Τζάκρη από το στρατόπεδο Κασσελάκη η ΟΠΟΊΑ σύμφωνα με πληροφορίες είπε πως η Γραμματέας, Ράνια Σβίγκου, η Μαρία Κουβέλη, Μαρία Μπελώνη, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος Παππάς και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έχουν ενταχθεί στην νέα πλειοψηφία υπό τους «87».

Σχετικά Άρθρα