Κυκλώνας Μίλτον: Ελληνίδα μετεωρολόγος δέχεται απειλές για την ζωή της

 Κυκλώνας Μίλτον: Ελληνίδα μετεωρολόγος δέχεται απειλές για την ζωή της

Η Κέιτι Νικολάου, Ελληνίδα μετεωρολόγος που ζει στο Μίσιγκαν, έχει δεχθεί απειλές για την ζωή της, μέσω αναρτήσεων, λόγω των προβλέψεών της για τον κυκλώνα Μίλτον και άλλες καιρικές συνθήκες. Η ίδια δήλωσε στον Guardian ότι δεν έχει ξαναδεί μια καταιγίδα να συνοδεύεται από τόσο μεγάλη παραπληροφόρηση.

Η Νικολάου, που έχει ελληνική και σκωτσέζικη καταγωγή, αναφέρθηκε στην παραπληροφόρηση που ακολούθησε τον κυκλώνα Μίλτον, ο οποίος πρόσφατα έπληξε τη Φλόριντα, επισημαίνοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μετεωρολόγοι στην εποχή της διάχυσης ψευδών ειδήσεων.

«Η δολοφονία μετεωρολόγων δεν θα σταματήσει τους τυφώνες» απάντησε σε απειλητικό μήνυμα που δέχτηκε, με τη μετεωρολόγο να συνεχίζει: «στροφή σε βίαιη ρητορική που φτάνει να καταδικάζει μετεωρολόγους σε θάνατο ως συνωμοσιολόγους». Αποδίδει το φαινόμενο σε ρεκόρ παραπληροφόρησης καθώς δύο μεγάλοι τυφώνες έπληξαν τις ΗΠΑ, τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

«Ούτε οι μετεωρολόγοι ούτε και η κυβέρνηση δημιουργούν και κατευθύνουν τυφώνες» τόνισε. Ωστόσο έλαβε νέες απειλές ότι επιστήμονες πρέπει να εξοντωθούν και τα συστήματα μετεωρολογίας να καταστραφούν.

Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε την παραπληροφόρηση ως υποκινούμενη από τον Ντόναλντ Τραμπ και τους οπαδούς του, υποστηρίζοντας ότι δυσχέρανε και τη κυβερνητική βοήθεια στις πληγείσες περιοχές από τους τυφώνες Ελίν και Μίλτον. Αναρτήσεις υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας «πρέπει να κρεμαστούν σε κοινή θέα», επειδή ξέμειναν από μετρητά για τους επιζώντες του τυφώνα λόγω δαπάνης σε παράνομους μετανάστες.

«Οι άνθρωποι μού ρίχνουν κατάρες, με καλούν να ομολογήσω ότι με ραντάρ Doppler ελέγχω τον καιρό» είπε η Νικολάου.

«Ναι, μπορούν να ελέγξουν τον καιρό» έγραψε στο μεταξύ η Marjorie Taylor Greene, ακροδεξιά βουλευτής, στο X.

Σχετικά Άρθρα