Εθνική Ελλάδος/Μπάλντοκ: Τα εγκώμια του βρετανικού Τύπου και η πληρωμένη απάντηση Μπακασέτα: “Ντροπή για κάποιους”

 Εθνική Ελλάδος/Μπάλντοκ: Τα εγκώμια του βρετανικού Τύπου και η πληρωμένη απάντηση Μπακασέτα: “Ντροπή για κάποιους”

O βρετανικός Τύπος αλλά και απλοί φίλαθλοι υποκλίθηκαν σε αυτή την Ελλάδα και τους ήρωες παίκτες που οδήγησαν τη «γαλανόλευκη» στον θρίαμβο επί της Αγγλίας 1-2 τον οποίο αφιέρωσαν στον άδικο χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ. Λίγο νωρίτερα η UEFA είχε απορρίψει το ελληνικό αίτημα να αναβληθεί ο αγώνας…

Οι Έλληνες διεθνείς, πραγματοποιώντας τρομερή εμφάνιση με κατάθεση ψυχής, αφιέρωσαν την ιστορική νίκη επί της Αγγλίας στον αδικοχαμένο Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στη πισίνα του σπιτιού του στη Γλυφάδα, προκαλώντας σοκ στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Πριν από την έναρξη του αγώνα, οι δύο εθνικές ομάδες εμφανίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια και τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου 31χρονου μπακ του Παναθηναϊκού.

Η ψυχωμένη ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε σμπαράλια την Αγγλία, κάνοντας τους πάντες να δακρύσουν και την χώρα μας υπερήφανη, ενώ είχε και τρία ακυρωθέντα γκολ.

Με τη νίκη επί της φιναλίστ του προηγούμενου EURO, η Εθνική μας είναι μόνη στην κορυφή του ομίλου του Nations League.

Ο Βαγγέλης Παυλίδης «εκτέλεσε» δύο φορές την Αγγλία, την πρώτη στο 49′, που μαζί με όλους τους διεθνείς αφιέρωσαν το γκολ στον Τζορτζ Μπάλντοκ, και τη δεύτερη στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, απαντώντας στο τέρμα που πέτυχε νωρίτερα ο Τζουντ Μπέλιγχαμ στο 83′, ο οποίος ισοφάρισε προσωρινά.

Και στο 49′ σημειώθηκε η φάση που θα μείνει για πάντα στην ιστορία. Ο Παυλίδης πήρε την μπάλα από τον Κουλιεράκη μέσα στην περιοχή, περιστοιχισμένος από τέσσερις Άγγλους αμυντικούς και με εξαιρετικές προσποιήσεις, τους «χόρεψε» και έστειλε την μπάλα στη γωνία του Πίκφορντ, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της Εθνικής Ελλάδας στο Γουέμπλεϊ.

Αμέσως, οι διεθνείς μας πήγαν στον πάγκο και ύψωσαν φανέλα με το όνομα του Μπάλντοκ, για να κερδίσουν το χειροκρότημα ακόμα και από τους απογοητευμένους οπαδούς των γηπεδούχων.

Τον γύρο των social media κάνει από χθες το βράδυ η ανατριχιαστική ομιλία του Τάσου Μπακασέτα στα αποδυτήρια της Εθνικής Ελλάδος στο Γουέμπλεϊ πριν την ιστορική νίκη επί της Αγγλίας. Ο Μπακασέτας ακούγεται να καλεί συμπαίκτες του να θυσιαστούν για τον Τζορτζ Μπάλντοκ, λίγο πριν βγουν στον αγωνιστικό χώρο του Γουέμπλεϊ.

Φανερά συγκινημένος ήταν μετά τη σπουδαία νίκη ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος μιλώντας στην κάμερα της NOVA, αναφέρθηκε στον Τζορτζ Μπάλντογκ, λέγοντας πως «ήταν μία δυσάρεστη είδηση. Ήταν δύσκολη η ατμόσφαιρα. Όσο αυτά τα παιδιά αγωνίζονται στην Εθνική, ο Μπάλντοκ θα είναι μαζί μας και στη σκέψη μας».

«Όσα έγιναν λειτούργησαν σαν ένα έξτρα κίνητρο και για να μείνει η μνήμη αυτού του παιδιού φωτεινή μέσα από μία τέτοια εμφάνιση. Είναι δύσκολο. Θα το καταλαβαίνατε εάν μπαίνατε στα αποδυτήρια. Ήταν οι ώρες που όλοι σκέφτονταν αυτό που έγινε χθες. Ήταν μία μαύρη μέρα με λίγο φως από αυτήν την εμφάνιση. Το αγωνιστικό είναι αγωνιστικό. Δεν αλλάζει», πρόσθεσε φανερά συγκινημένος ο αρχιτέκτονας της Εθνικής.

  • Ο Τάσος Μπακασέτας μετά το ματς μίλησε και για την ιστορική νίκη της Ελλάδας επί της Αγγλίας μέσα στο Γουέμπλεϊ όσο για την απώλεια του συμπαίκτη του, Τζορτζ Μπάλντοκ, μια ημέρα πριν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τάσου Μπακασέτα για τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ:

«Θεωρώ ότι είναι η πιο σημαντική νίκη της ζωής μου. Και πραγματικά είμαι πάρα πολύ υπερήφανος. Μ’ αυτά τα παιδιά μοιραζόμαστε τα αποδυτήρια της Εθνικής, είμαστε μέσα στο γήπεδο, γιατί όλοι κατέθεσαν τη ψυχή τους σήμερα από το πρώτο λεπτό παρά τα τραγικά νέα. Εδώ νομίζω ότι μπαίνει μία τελεία όσον αφορά το ποδόσφαιρο.

Θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη φυσικά στον Τζορτζ Μπάλντοκ, στην οικογένειά του, να τους στείλουμε τη δύναμή μας κι εμείς κάνοντας ό,τι μπορούσαμε.

Από εκεί και πέρα, αποτελεί ντροπή που κάποιοι συνάδελφοί σας (σ.σ. εννοεί δημοσιογράφους), δεν θα πω όλοι, γιατί υπάρχουν και κάποιοι που κάνουν εξαιρετικά τη δουλειά τους, προσπάθησαν να επωφεληθούν από μια τέτοια τραγωδία λέγοντας αστειότητες και ντροπιαστικά πράγματα γύρω από τον Τζορτζ και την οικογένειά του.

Πάνω απ’ όλα πρέπει να είμαστε άνθρωποι σε τέτοιες στιγμές. Η σιωπή είναι η καλύτερη λύση για όλους.

Όμως, δεν κινήθηκαν όλοι σε αυτό το μήκος κύματος και πραγματικά θα έπρεπε να ντρέπονται γιατί τέτοιες στιγμές είναι πολύ δύσκολες και θα έπρεπε να σεβαστούν και το αδικοχαμένο παιδί και την οικογένειά του αλλά κι εμάς που είχαμε να αγωνιστούμε σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι».

Τα βρετανικά ΜΜΕ κατακεραύνωσαν τους παίκτες της Αγγλίας μετά την ιστορική ήττα από την Εθνική μας στο Γουέμπλεϊ και άσκησαν σκληρή κριτική στον Λι Κάρσλεϊ για την τακτική του κόντρα στην Ελλάδα.

Η ήττα με 2-1 από την Ελλάδα και μάλιστα στην έδρα της Αγγλίας, προκάλεσε έντονο προβληματισμό στους Άγγλους, που «έκραξαν» τον υπηρεσιακό προπονητή, κάνοντας λόγο για «ελληνική τραγωδία» και «ξεφτίλισμα στο Γουέμπλεϊ».

Με εγκωμιαστικά και συγκινητικά λόγια περιέγραψε την τεράστια νίκη της Ελλάδας κόντρα στην Αγγλία ο Guardian, υπό το πέπλο του χαμού του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Ο Guardian, έπλεξε το εγκώμιο της Ελλάδας, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό ακριβώς άξιζε η Ελλάδα. Τι εμφάνιση! Υπό τις πιο απαιτητικές συνθήκες. Ήταν υπέροχη από την αρχή μέχρι και το τέλος. Νίκησε την Αγγλία για πρώτη φορά στην ιστορία της. Σκόραρε στο Γουέμπλεϊ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Έβαλε την μπάλα στα αγγλικά δίχτυα πέντε διαφορετικές φορές! Πήρε τη νίκη που η προσπάθειά της άξιζε και φτάνοντας σε αυτή, θυμήθηκε τον πεσόντα παίκτη της, Τζορτζ Μπάλντοκ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η πιο γλυκόπικρη ένδοξη νίκη».

Σχετικά Άρθρα