Δούκας: Η διαφορά μπορεί να ανατραπεί- Ήθελα πολύ το debate- Με ενηλικίωσε πολιτικά η Φώφη Γεννηματά

 Δούκας: Η διαφορά μπορεί να ανατραπεί- Ήθελα πολύ το debate- Με ενηλικίωσε πολιτικά η Φώφη Γεννηματά

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, ο Χάρης Δούκας εξέφρασε την αισιοδοξία του ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ. Δήλωσε πως πιστεύει ότι η διαφορά μπορεί να ανατραπεί και ότι το μήνυμα της αλλαγής που δόθηκε κατά την πρώτη εβδομάδα είναι ισχυρό. Ο ίδιος τόνισε ότι η ομάδα του δουλεύει σκληρά για να επιτύχει την αλλαγή και κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν ξανά στις εκλογές, ειδικά τους 300.000 που ψήφισαν την πρώτη εβδομάδα.

Αναφερόμενος στο debate τόνισε πως «το ήθελα πολύ. Ήταν μια δημόσια δέσμευση και τις δεσμεύσεις αυτές πρέπει να τις τηρούμε. Χρειαζόταν για να κρατηθεί υψηλά το ενδιαφέρον του κόσμου. Για να ξέρει πως μπορούμε να συνδεθούμε με τις ανάγκες του. Έπρεπε να τεκμηριώσουμε τον λόγο που δεν κατάφερε να γίνει το ντιμπέιτ και να ξεκαθαρίσουμε το δίλημμα της ψήφου».

Ερωτηθείς για τον λόγο που πρέπει να τον ψηφίσει ο κόσμος και τι αλλαγές πρόκειται να φέρει αν εκλεγεί αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, απάντησε πως «σκοπεύω σε ένα ανοιχτό μοντέλο διακυβέρνησης, ένα συλλογικό μοντέλο. Θέλω να συμμετέχουν και να συναποφασίζουν όλοι μαζί. Να δείξουμε μία ενωτική γραμμή. Θα έχουμε καθαρές θέσεις και απόψεις αν εκλεγώ».

Όσον αφορά τα σενάρια συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «είμαι με την πρόοδο. Είναι ωραίο το να έχουμε διαφορετικές απόψεις και να τις συνδυάζουμε. Αυτό είναι το διακύβευμα της επόμενης ημέρας. Για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο πως το ΠΑΣΟΚ θα είναι η επόμενη μεγάλη παράταξη».

«Με ενηλικίωσε πολιτικά η Φώφη Γεννηματά. Θέλω το ΠΑΣΟΚ να είναι μεγάλη δημοκρατική παράταξη και να νικήσει», σχολίασε ο Χάρης Δούκας σε άλλο σημείο της συνέντευξης που παραχώρησε.
Καταλήγοντας τόνισε πως αν δεν εκλεγεί θα συνεχίσει να στηρίζει το ΠΑΣΟΚ με όλες του τις δυνάμεις.

«Πάντα είμαι στρατιώτης στην πρώτη τη γραμμή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα