Ανάρτηση-προτροπή Αδ. Γεωργιάδη στο X για δωρεάν προληπτικό έλεγχο για τον Καρκίνο του παχέος εντέρου

 Ανάρτηση-προτροπή Αδ. Γεωργιάδη στο X για δωρεάν προληπτικό έλεγχο για τον Καρκίνο του παχέος εντέρου

Η προσπάθεια δημιουργίας κουλτούρας πρόληψης στον πληθυσμό της χώρας ξεκινά από το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» αλλά υποστηρίζεται και από τους αρμόδιους που έχουν σχεδιάσει το πρώτο ολοκληρωμένο πρόγραμμα, που στοχεύει στον έγκαιρο εντοπισμό των κυριότερων χρόνιων νοσημάτων (όπως ο καρκίνος και οι καρδιαγγειακές ασθένειες) που ευθύνονται για τους πρόωρους θανάτους στη χώρα μας, μέσω της καθιέρωσης δωρεάν προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού, τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, τον καρκίνο του παχέος εντέρου και τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Στο πλαίσιο της διάδοσης του μηνύματος πρόληψης με βάση το προσωπικό παράδειγμα, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην twitter), ενημέρωσε για το sms που ο ίδιος έλαβε από την ΗΔΙΚΑ για να κάνει δωρεάν προληπτική εξέταση για τον Καρκίνο του παχέος εντέρου, προτρέποντας και τους άλλους δικαιούχους που θα λάβουν αντίστοιχο μήνυμα να μην το προσπεράσουν, καθώς μπορεί να είναι σωτήριο για τη ζωή τους.  

Δεν παρέλειψε στην ανάρτησή του ο κ. Γεωργιάδης να συγχαρεί την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας για την «εξαιρετική της δουλειά σε αυτόν τον τομέα».

Αναλυτικά, η ανάρτηση του υπουργού Υγείας:

«Μόλις έλαβα στο κινητό μου τηλέφωνο από την ΗΔΙΚΑ μνμ για το δικαίωμά να εκτελέσω δωρεάν προληπτική εξέταση για τον Καρκίνο του παχέος εντέρου. Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι από τους πιο συχνούς και επικίνδυνους καρκίνους αλλά που -αν τον προλάβεις στην αρχή- θεραπεύεται. Όσοι λάβατε ένα παρόμοιο μήνυμα μην το προσπεράσετε χωρίς να του δώσετε σημασία, μπορεί και να είναι το μήνυμα που θα σας σώσει την ζωή.
Η Κυβέρνηση μας και το @YpYgGR εφαρμόζουμε αυτή την περίοδο το μεγαλύτερο πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, αξιοποιώντας πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Εύγε στην @agapidaki για την εξαιρετική της δουλειά σε αυτόν τον τομέα!».

Σχετικά Άρθρα