Τυφώνας Μίλτον: Ερήμωσαν πόλεις που έσφιζαν από ζωή- Βίντεο από drone

 Τυφώνας Μίλτον: Ερήμωσαν πόλεις που έσφιζαν από ζωή- Βίντεο από drone

Οι αμερικανικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού ενόψει του τυφώνα «Μίλτον», ο οποίος ανήκει στην κατηγορία 5 της κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον και αναμένεται να πλήξει τη Φλόριντα. Η κατηγορία 5 είναι η υψηλότερη βαθμίδα που μπορούν να φτάσουν οι τυφώνες, με ανέμους που αγγίζουν τα 250 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο τυφώνας «Μίλτον» αναμένεται να προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές, με τις αρχές να προετοιμάζονται για την εκκένωση περιοχών και τη λήψη έκτακτων μέτρων ασφαλείας.

Οι δήμαρχοι αλλά και ο Τζο Μπάιντεν έχουν προειδοποιήσει τους κατοίκους να εκκενώσουν περιοχές στην πολιτεία των 13 εκατομμυρίων κατοίκων. Ωστόσο υπάρχουν και άτομα που έμειναν πίσω ελλείψει χρημάτων.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το ύψος του νερού θα φτάσει τουλάχιστον τα πέντε μέτρα και ο κυματισμός τα τρία στις περιοχές που θα πληγούν.

Σε βίντεο του Sky News, απεικονίζεται το δημοφιλές θέρετρο Treasure Island στα δυτικά της πολιτείας που έχει ερημώσει από κόσμο. Στο βίντεο από drone, η πόλη μοιάζει «νεκρή» θυμίζοντας εποχές lockdown με άδειους δρόμους.

Σχετικά Άρθρα