Πολάκης: “Να σταματήσει η συνεχής ρευστοποίηση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ”

 Πολάκης: “Να σταματήσει η συνεχής ρευστοποίηση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ”

Νέα δήλωση με την οποία προσπαθεί να «σταματήσει η συνεχής ρευστοποίηση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ» έκανε το μεσημέρι της Τετάρτης ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Παύλος Πολάκης.Στη δήλωσή του με την οποία επαναλαμβάνει την προτροπή του προς τον Κασσελάκη να αποσύρει άμεσα το εξώδικο που κατέθεσε, την πρότασή του στην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ να οργανώσει συνάντηση των υποψήφιων προέδρων πριν πριν την έκτακτη ΚΕ του Σαββάτο.

Eπίσης, υπογραμμίζει τη διαφωνία του με τα σενάρια διαγραφής του πρώην προέδρου του κόμματος, ενώ κάνει λόγο για επικίνδυνη απολιτίκ στρατηγική του Κασσελάκη και για δυσάρεστη έκπληξη να ρίχνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ νερό στον ίδιο μύλο

Όλη η δήλωση του Παύλου Πολάκη

Νιώθω την ανάγκη να απευθυνθώ εκ νέου σήμερα στα μέλη και στους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς οι χθεσινές μου προτάσεις υιοθετήθηκαν μόνο εν μέρει. Ελπιδοφόρα και θετική εξέλιξη θεωρώ άλλωστε την ανταπόκριση των συνυποψηφίων μου για την προεδρία του κόμματος Νικόλα Φαραντούρη και Αποστόλη Γκλέτσου, που επικοινώνησαν μαζί μου και εκφράστηκαν θετικά για την πρωτοβουλία μου.

Χθες, ζήτησα τη δημόσια ανάρτηση του πόθεν έσχες όλων των υποψηφίων και ανεξάρτητα από το αν θα γίνει ή όχι αυτό, τη δημόσια ανάρτηση, τουλάχιστον, του δικού μου πόθεν έσχες. Με ικανοποίηση, είδα ότι προχωρήσαμε στο βήμα αυτό. Άλλωστε, τα πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων δεν χρειάζονται διαρροές, δεν αποτελούν προσωπικά δεδομένα και θα έπρεπε να δημοσιεύονται κάθε χρόνο. Ξεκάθαρα, ο ΣΥΡΙΖΑ που απαιτεί πραγματικό έλεγχο του πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων, δεν μπορεί παζαρεύει για το θέμα.

Η διαδικασία προεδρικής εκλογής, αποτελεί για κάθε κόμμα αφορμή για ένα άνοιγμα στην κοινωνία και μια μοναδική ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει προς όφελος του, στην επικαιρότητα. Στον ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώσαμε ένα μήνα από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, στην οποία πλειοψήφησε η πρόταση μομφής εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, και στην επικαιρότητα επικρατεί καθημερινά, ένας χωρίς τέλος πόλεμος τακτικής που έχει ξεπεράσει κάθε όριο και καμία σχέση δεν έχει με την πολιτική.

Προσωπικά, έκανα σκληρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η όποια πολιτική/ιδεολογική/προγραμματική αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο αφήγημα Μητσοτάκη, δεν ακούστηκε μέσα στη φασαρία που ο ίδιος δημιούργησε γύρω από τον εαυτό του. Δεν μου προκαλεί συνεπώς εντύπωση που ο Στέφανος συντηρεί μια πιθανή του υποψηφιότητα, βασισμένος στην ίδια επικίνδυνη, απολιτίκ στρατηγική, με τακτικές που δεν έχουν θέση στο χώρο. Με εκπλήσσει δυσάρεστα, όμως, το γεγονός ότι σημαντικό μέρος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει διαρκώς νερό στον ίδιο μύλο.

Σήμερα, αυτό που είναι σημαντικό είναι να σταματήσει η συνεχής ρευστοποίηση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, που ως στόχο έχει να τον καταστήσει εύκολο συμπλήρωμα, ενός ελεγχόμενου από τη διαπλοκή εναλλακτικού πόλου.
Για όλους τους παραπάνω λόγους αναλαμβάνω την πρωτοβουλία και:

1. Καλώ το Στέφανο Κασσελάκη να αποσύρει άμεσα το εξώδικο που κατέθεσε.

2. Καλώ την Γραμματέα του κόμματος να πάρει πρωτοβουλία, άμεσα και σίγουρα πριν την έκτακτη ΚΕ του Σαββάτου, προκειμένου να συναντηθούμε όλοι/όλες οι υποψήφιοι έτσι ώστε: α) να λυθούν τα τρέχοντα ζητήματα που προέκυψαν, β) να καταλήξουμε στους όρους ενός έντιμου και καθαρού προεκλογικού αγώνα, με επίκεντρο τις πολιτικές μας θέσεις και γ) να δεσμευτούμε από τώρα οι υποψήφιοι ότι όχι μόνο θα έχουμε, μια τουλάχιστον, δημόσια αντιπαράθεση (debate) αλλά και ότι αυτή θα αποτελέσει τη βάση για μελλοντικές εξίσου διαδραστικές διαδικασίες.

Σχετικά Άρθρα