Μαξίμου: Προβολή θετικού έργου ενόψει της “μάχης” για τον προϋπολογισμό- Νέα εσωκομματική κινητικότητα

 Μαξίμου: Προβολή θετικού έργου ενόψει της “μάχης” για τον προϋπολογισμό- Νέα εσωκομματική κινητικότητα

Το Μέγαρο Μαξίμου επενδύει στην προβολή θετικών ειδήσεων με έμφαση στην οικονομία και αφορμή την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού στη Βουλή τη Δευτέρα. Με βίντεο που ανέβασε στο Instagram Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει ειδική αναφορά στις 12 αυξήσεις αποδοχών και τις 12 μειώσεις φόρων που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός τονίζοντας ότι «κάνει καλό στην τσέπη μας», σε μία στιγμή που η μεγαλύτερη πίεση που δέχεται η κυβέρνηση προέρχεται από την ακρίβεια και το κόστος ζωής που καλούνται να πληρώσουν τα νοικοκυριά.

Μιλά επίσης για τις δημόσιες επενδύσεις σε υγεία, παιδεία, ασφάλεια και πολιτική προστασία, τομείς, δηλαδή, που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών, όπου κρίνεται μέρα με τη μέρα η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης και η βελτίωση της αποτελεί τον βασικό στόχο της κυβέρνησης.

Σε όποια κατάσταση, όμως, κι αν είναι η αντιπολίτευση η συζήτηση που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα στη Βουλή για τον προϋπολογισμό αναμένεται ζωηρή και τα κόμματα που βρίσκονται είτε δεξιά είτε αριστερά της κυβέρνησης θα ανεβάσουν τους τόνους. Ειδικά το ΠΑΣΟΚ, το οποίο την επόμενη Κυριακή θα έχει ολοκληρώσει τις εσωκομματικές του διαδικασίες και θα επιδιώξει να παρουσιαστεί ως η βασική αντιπολιτευτική δύναμη απέναντι στην κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενο την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο κυβερνητικό επιτελείο προετοιμάζονται για αυτή την αντιπαράθεση προτάσσοντας τη δημοσιονομική σταθερότητα που εξασφαλίζει η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική την ώρα άλλες ισχυρές ευρωπαϊκές οικονομίες είτε βρίσκονται σε ύφεση, είτε έχουν υπερβολικά ελλείμματα. «Αξιολογείσαι πλέον με βάση και την επίσημη κοστολόγηση και με βάση το τι προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση και με το νέο Μεσοπρόθεσμο, θα πρέπει να λες κάθε φορά που θες να δώσεις κάτι, από πού θα κόψεις και από πού θα βρεις τα λεφτά», όπως είπε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (ΕΡΤ), περιγράφοντας με αυτό τον τρόπο το βασικό επιχείρημα που θα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση έναντι της αντιπολίτευσης.

Νέα κίνηση της εσωκοματικής αντιπολίτευσης

Την ίδια στο εσωτερικό της Κ.Ο. της ΝΔ καταγράφεται μεγάλη κινητικότητα και όλα δείχνουν ότι η εσωκομματική αντιπολίτευση ετοιμάζει νέα κίνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, βουλευτές βολιδοσκοπούν την πιθανότητα να καταθέσουν νέα ερώτηση, με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, όπως λένε χαρακτηριστικά. Το ενδιαφέρον είναι ότι κατά τα φαινόμενα, οι νέοι πρωταγωνιστές δεν ανήκουν ούτε στην ομάδα των 11 που κατέθεσε την ερώτηση για τα «κόκκινα δάνεια», ούτε στους 8 που απευθύνθηκαν στον υπουργό Υγείας για τα φάρμακα.

  • Ο ακριβής αριθμός των βουλευτών που θα συνυπογράψουν την ερώτηση δεν είναι ακόμα γνωστός, καθώς η αρχική σκέψη ήταν να την καταθέσουν έξι γαλάζιοι, αλλά υπάρχουν κι άλλοι που ζητούν να συμμετάσχουν. Ανοικτός είναι και ο χρόνος κατάθεσης της ερώτησης.

Οι ερωτώντες βουλευτές αλλά και όσοι ετοιμάζονται, λένε ότι οι πρωτοβουλίες τους έχουν ιδεολογικό στίγμα και στοχεύουν να επαναφέρουν την εμπιστοσύνη στη διαταραγμένη σχέση των ψηφοφόρων της λαϊκής δεξιάς με την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη.

Το ενδιαφέρον, πάντως, ότι το τελευταίο διάστημα με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού αρκετοί υπουργοί, προσκαλώντας σε συνάντηση γαλάζιους συναδέλφους τους για να τους ενημερώσουν για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες τους και να ακούσουν τις απόψεις τους, δεν φαίνεται να λειτουργούν εκτονωτικά.

Σχετικά Άρθρα