Γεωργιάδης: Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν τον Κασσελάκη γιατί φοβούνται ότι θα κερδίσει

 Γεωργιάδης: Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν τον Κασσελάκη γιατί φοβούνται ότι θα κερδίσει

Για όλες τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις μίλησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δεν παρέλειψε να σχολιάσει όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ.«Νομίζω είναι προφανές πως δεν θέλουν να κατέβει ο Κασσελάκης πρόεδρος και θα βρουν κάθε τρόπο να τον εμποδίσουν, Φοβούνται ότι αν κατέβει, μπορεί και να κερδίσει. Τώρα για όλα αυτά που έγιναν χθες με το εξώδικο του κ. Κασσελάκη, να σας πω ότι τυπικά μπορεί να έχει και δίκιο με βάση το γράμμα του νόμου. Το πόθεν έσχες είναι προσωπικό δεδομένο και δημοσιεύεται κατόπιν απόφασης της Βουλής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και με συγκεκριμένο τρόπο. Σε κάθε περίπτωση, το κόμμα αυτό δεν έχει μέλλον και είναι θαύμα το ότι η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα εδώ που βρίσκεται, έχοντας εναποθέσει τις ελπίδες της σε αυτούς τους ανθρώπους, και μάλιστα την κρισιμότερη περίοδο του 2015».

Στη συνέχεια, η συζήτηση πήγε και στο ΠΑΣΟΚ, με τον κ. Γεωργιάδη να υπογραμμίζει πως η ΝΔ δεν ανακατεύεται, ούτε έχει ποτέ ανακατευτεί στις εσωκομματικές εκλογές της Χαριλάου Τρικούπη, λέγοντας πως «το ΠΑΣΟΚ ολοκλήρωσε και ολοκληρώνει μια νορμάλ δημοκρατική διαδικασία και αυτό είναι καλό». Παράλληλα, φρόντισε να απαντήσει στις αιτιάσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος είχε αφήσει «αιχμές» για την ενότητα της ΝΔ, δηλώνοντας:

«Να θυμίσω πως ο Γιώργος Παπανδρέου όταν εξελέγη πρωθυπουργός, ήταν να διαγράψει τον Κώστα Σημίτη. Έχετε δει πολλούς αρχηγούς της ΝΔ να διαγράφουν κάποιον πρώην; Λοιπόν, ας τα αφήσουμε αυτά, μια χαρά είναι η ΝΔ, όλα καλά πάνε. Δεν υπάρχει κανένα εσωτερικό ζήτημα αμφισβήτησης, σας το λέω ως αντιπρόεδρος του κόμματος».

Ως προς την Υγεία, ο υπουργός ανέφερε ότι τη Δευτέρα πήγε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, κύριο Σιάσιο, στο Λαϊκό Νοσοκομείο, για να ξεκινήσουν ένα αίτημα 22 ετών ιδρύοντας την Πανεπιστημιακή Κλινική για Μεταμοσχεύσεις Ήπατος.

«Αισθάνομαι μεγάλη περηφάνεια που επί θητείας μου ένα αίτημα 22 ετών λύθηκε, φτιάχτηκε η Μονάδα, γίνονται τώρα μεταμοσχεύσεις και ο κόσμος μπορεί να ξέρει ότι πλέον στο ΕΣΥ μπορεί να βρει την υγεία του σε κάτι πανάκριβο κια δύσκολο. Ειδικά στον τομέα των μεταμοσχεύσεων, αυτή η τελευταία τριετία είναι η καλύτερη στην ιστορία. Σε δείκτη μεταμοσχεύσεων ανά πληθυσμό παραλάβαμε στο 3, όταν ο μέσος όρος είναι στο 20, και τώρα το έχουμε φτάσει σχεδόν στο 11, δηλαδή έχουμε τριπλασιάσει τον αριθμό των μεταμοσχεύσεων. Ειδικά όταν ξεκινήσει και η αντίστοιχη κλινική στο Ωνάσσειο, η Ελλάδα θα φτάσει και θα ξεπεράσει τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους, για αυτό και υπέγραψα και τη σχετική συμφωνία με την Κύπρο».

Επιπλέον, ανέφερε πως τα ράτζα ως φαινόμενο στο ΕΣΥ έχουν μειωθεί πάρα πολύ, με την εικόνα σε σχέση με πριν 5-10 χρόνια να έχει βελτιωθεί. «Τώρα βασικό πρόβλημα με τα ράτζα έχουμε στο “Αττικόν” και στο “Γεννηματά” μόνο. Αυτό συμβαίνει, γιατί στην εφημερία στο “Αττικόν” από τους 100 που φτάνουν, οι 55 είναι εκτός Αττικής. Άρα έχεις ένα νοσοκομείο που είχε σχεδιαστεί να έχει περίπου 70.000 εισαγωγές τον χρόνο κατά μέσο όρο και έχει 150.000. Άρα είναι ένα φαινόμενο που εξηγείται, γιατί έχει τεράστια πίεση. Τι κάνουμε για αυτό; Τώρα που μιλάμε λειτουργεί εργοτάξιο από το Ταμείο Ανάκαμψης για να παραδώσουμε πενταπλάσιο σε όγκο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών μέχρι το Πάσχα και από τα 1.000 τετραγωνικά μέτρα θα φτάσει τα 5.000. Κάθε 2 μέρες κάνω εγκαίνια μιας νέας κλινικής».

Σχετικά Άρθρα