Φαραντούρης:Ο Κασσελάκης παίρνει αποστάσεις από το κόμμα και όχι το κόμμα από τον Κασσελάκη

 Φαραντούρης:Ο Κασσελάκης παίρνει αποστάσεις από το κόμμα και όχι το κόμμα από τον Κασσελάκη

Για τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στον Αθήνα 9,84 και στον Σεραφείμ Κοτρώτσο ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Φαραντούρης. Τόνισε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης παίρνει αποστάσεις από το κόμμα και όχι το κόμμα από εκείνον, τον κάλεσε να ανακαλέσει τα εξώδικα, εκτίμησε ότι δεν είναι προεξοφλημένη η διάσπαση και ξεκαθάρισε ότι δεν θα έβαζε ποτέ υποψηφιότητα αν θεωρούσε το κόμμα ξοφλημένο.

Να ανακαλέσει τα εξώδικα ο Στ. Κασσελάκης
«Τα εξώδικα και οι ποινικές διαδικασίες δεν έχουν θέση στην πολιτική αντιπαράθεση. Με σόκαρε το γεγονός ότι πλέον διολισθαίνει η κατάστασή μας σε ποινικές ατραπούς. Η πολιτική αντιπαράθεση όταν παίρνει δικαστική διάσταση εκφυλίζεται. Με βρίσκει απέναντι όλο αυτό και θεωρώ έστω και την ύστατη στιγμή, αυτά να ανακληθούν από την πλευρά του κ. Κασσελάκη για να εξομαλυνθεί η κατάσταση».

Ο Κασσελάκης παίρνει αποστάσεις από το κόμμα και όχι το κόμμα από τον  Κασσελάκη

«Ενδεχομένως, ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης παίρνει αποστάσεις από το κόμμα και όχι το κόμμα από τον κ. Κασσελάκη. Τα αρμόδια όργανα θα σταθμίσουμε όλες τις επιμέρους πτυχές, αλλά έχω την αίσθηση ότι η απόσταση που δημιουργείται είναι τέτοια που θα πρέπει αν γίνουν πολύ σοβαρές κινήσεις για να γεφυρωθεί».

Δεν θα κατέβαινα αν το θεωρούσα ξοφλημένο το κόμμα

«Η διάσπαση δεν είναι προεξοφλημένη. Η δική μου παρουσία είναι μια φωνή εξωστρέφειας και πολιτικότητας. Δε θα κατέβαινα αν το θεωρούσα ξοφλημένο το κόμμα. Πρέπει να μιλήσουμε για την επόμενη μέρα, που είναι η αντιπαράθεση προς την κυβέρνηση και η πρωτοβουλία να μιλήσουν οι προοδευτικές δυνάμεις.

Να γίνει διάλογος της κοινωνίας με όλους τους όμορους πολιτικούς χώρους

«Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να ηγηθεί των προοδευτικών δυνάμεων με αυτοπεποίθηση και όχι με αλαζονεία. Πρέπει να γίνει διάλογος της κοινωνίας με όλους τους όμορους πολιτικούς χώρους, όπως έγινε και στη Γαλλία. Εάν εμείς δαιμονοποιούμε τη συζήτηση αυτή είναι σαν να πυροβολούμε τα πόδια μας. Τα πολλά εγώ δυναμιτίζουν το ενδεχόμενο να συγκροτηθεί ένα δημοκρατικό προοδευτικό τόξο».

Σχετικά Άρθρα