Ραγκούσης: Πρωτοφανή φαινόμενα τραμπισμού- De facto διάσπαση τα περί πραξικοπήματος- Να συγκληθεί η Κ.Ε

 Ραγκούσης: Πρωτοφανή φαινόμενα τραμπισμού- De facto διάσπαση τα περί πραξικοπήματος- Να συγκληθεί η Κ.Ε

Την άμεση σύγκλιση της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ ζητά με παρέμβασή του ο Γιάννης Ραγκούσης μετά τις εξελίξεις με το εξώδικο κατά του κόμματος που έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή την διαρροή στοιχείων του “πόθεν έσχες” του στην “Εφημερίδα των Συντακτών” και παράτο γεγονός ότι επισήμως η Κουμουνδούρου αναφέρει πως οι φάκελλοι ήταν σφραγισμένοι. Ο έκπτωτος πρόεδρος ζήτησε την παραίτηση της γραμματέως Ράνιας Σβίγγου, ενώ οι “87” ζητούν την διαγραφή του.

Ο Γιάννης Ραγκούσης, σύμφωνα με πληροφορίες, επισημαίνει και ζητά:

Πρέπει να συγκληθεί η ΚΕ γιατί η σημερινή εξέλιξη με την ποινικοποίηση της κομματικής ζωής – λόγω ιστορικής και πολιτικής βαρύτητας – εκφεύγει της αρμοδιότητας της ΠΓ.
Στην συνεδρίαση της ΚΕ – το αργότερο – οφείλουν να πάρουν θέση όλοι οι υποψήφιοι Πρόεδροι για αυτά τα πρωτοφανή φαινόμενα τραμπισμού και ποινικοποίησης της κομματικής ζωής.
Οι ευθύνες για την ανοχή, που ο τραμπισμός αλά Γκρέκα και η ποινικοποίηση
της κομματικής ζωής έφτασε σήμερα σε αυτό το επίπεδο, δεν ανήκουν αποκλειστικά στον Στεφ. Κασσελάκη και τους υποστηρικτές του.

1)Υπερψήφιση της πρότασης μομφής σημαίνει εκ νέου προσφυγή στη βάση,
δεν σημαίνει πραξικόπημα. Ισχυρισμοί τέτοιου τύπου για εκτροπή & πραξικόπημα, θα μπορούσαν να έχουν βάση εάν μετά τη μομφή γινόταν αντικατάσταση του πρώην Προέδρου με κάποιον ή κάποια άλλη, από την ΚΕ.
Όμως αυτό δεν συνέβη. Εκλογές από τη βάση προκηρύσσονται.

2)Αντίθετα, η ρητορική περί Πραξικοπήματος συνιστά de facto διάσπαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας, από όσους την χρησιμοποιούν.

3)Πρέπει οπωσδήποτε να προηγηθεί πολιτικό Συνέδριο πριν από την εκλογή προέδρου.

Οι εθνικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν μετά από 2,5 χρόνια, άρα έχουμε άπλετο χρόνο για ανασυγκρότηση.

Επειδή όμως, όποιος κι αν εκλεγεί νέος Πρόεδρος, Αλέξης Τσίπρας δεν θα είναι, είναι απαραίτητο να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις για τα μείζονα πριν από την εκλογή νέου Προέδρου.
Σε διαφορετική περίπτωση ο πολιτικός διχασμός και η εσωστρέφεια θα συνεχιστούν και μετά την εκλογή Προέδρου. Κι έτσι ο κατήφορος θα συνεχιστεί.

Θα έχουμε πολλές περισσότερες αναταράξεις μετά την εκλογή Προέδρου, αν δεν έχουμε αποφάσεις Συνεδρίου.

Σχετικά Άρθρα