Συναντήσεις Ανδρουλάκη- Δούκα με Γερουλάνο- Δηλώσεις και πληροφορίες για το τι συζητήθηκε

 Συναντήσεις Ανδρουλάκη- Δούκα με Γερουλάνο- Δηλώσεις και πληροφορίες για το τι συζητήθηκε

Σε δήλωση του Χάρη Δούκα, μετά από την συνάντηση του με τον Παύλο Γερουλάνο, ο Δήμαρχος Αθηναίων επεσήμανε πως “Είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση, σε εξαιρετικό κλίμα. Αναφέρθηκα στο πρόγραμμα μου, στην ανάγκη για ανακατεύθυνση της χώρας. Τόνισα την αναγκαιότητα, γιατί ανήκει κερκόπορτα, κάθε μέρα που περνάει, στην ακροδεξιά και στην μισαλλοδοξία”.

“Το μήνυμα της κάλπης είναι ξεκάθαρο, να αλλάξουμε τώρα και αυτό θα αποτυπωθεί την Κυριακή”, είπε ακόμη ο Χάρης Δούκας, σημειώνοντας ακόμη ότι “προχωράνε οι συζητήσεις για να γίνει άμεσα το ντιμπέιτ” με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Η συνάντηση του Παύλου Γερουλάνου με τον Χάρη Δούκα, στην αίθουσα συσκέψεων στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στην Βουλή, διήρκησε περίπου 45 λεπτά.

Για “εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση και με τους δυο διεκδικητές” έκανε λόγο ο Παύλος Γερουλάνος, μετά από τις συναντήσεις του διαδοχικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα. Όπως είπε ο κ. Γερουλάνος, “μιλήσαμε για το ΠΑΣΟΚ της επόμενης ημέρας, πως θα το ανοίξουμε και θα το προετοιμάσουμε για την επόμενη ημέρα”.Ως προς τις δύο συναντήσεις, είπε ότι ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα που του έκαναν οι δύο διεκδικητής της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στον δεύτερο γύρο, την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου.

“Υπήρξε ταύτιση σε πολλά πράγματα, ότι πρέπει να γίνει πιο δελεαστικό το ΠΑΣΟΚ, να μιλήσει με περισσότερα στρώματα της κοινωνίας”, δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αντώνη Σεφερλή για τον ΑΝΤ1.

Ως προς το αν θα στηρίξει επισήμως τον Νίκο Ανδρουλάκη ή τον Χάρη Δούκα, ο κ. Γερουλάνος είπε “Αυτά τα απάντησα το βράδυ της Κυριακής, δεν έχει αλλάξει κάτι. Οι ψηφοφόροι έχουν τη δικη τους βούληση, θα την εκφράσουν στην κάλπη”.

Τόνισε ότι ‘είναι σημαντική η συμμετοχή και στις εκλογές της Κυριακής, ακόμη και εάν δεν είναι χαρούμενοι με το αποτέλεσμα, οι πολίτες πρέπει να πάνε να ψηφίσουν”.

Ως προς την τηλεμαχία Ανδρουλάκη – Δούκα, ο Παύλος Γερουλάνος τόνισε ότι “καλό είναι να γίνει ντιμπέιτ. Έμειναν καλές εντυπώσεις από πρώτο ντιμπέιτ, μπορούν να εντυπωθούν καλύτερα”.

Τι είπαν Γερουλάνος – Ανδρουλάκης

Απόψεις για την «επόμενη μέρα» με στόχο την σταθερά ανοδική πορεία του ΠΑΣΟΚ αντάλλαξαν Νίκος Ανδρουλάκης και Παύλος Γερουλάνος στο γραφείο του προέδρου του κόμματος στη Βουλή.

Συνεργάτες εν τω μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη εκφράζουν τη συμφωνία τους με την επισήμανση του κ. Γερουλάνου το βράδυ του πρώτου γύρου, με την οποία φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να ενόψει της εκλογής ηγεσίας να επιχειρήσει να «κατευθύνει» τους υποστηρικτές του προς τη μία ή την άλλη υποψηφιότητα. «Δεν υπάρχουν, δεν γίνονται παζάρια» επαναλαμβάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία με τους συνυποψηφίους του που έκανε για να τους ευχαριστήσει και για να τους συγχαρεί για τον πολιτικό πολιτισμό που καταγράφηκε από τον προεκλογικό αγώνα όλων.

Συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη υπογραμμίζουν ενόψει της τελικής μάχης ότι «κάθε υποψηφιότητα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και ο πολίτης προσέρχεται και κάνει την επιλογή του στην κάλπη». Η υποψηφιότητα Ανδρουλάκη – επισημαίνουν ακόμη – προσβλέπει στην πολιτική αυτονομία και την σταθερή ανοδική πορεία του κόμματος έτσι ώστε να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να κοιτάξει στα μάτια τη Νέα Δημοκρατία και να την κινήσει στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Για τη δε μονομαχία της Κυριακής σημειώνουν ότι «η κάλπη μετά από το δεύτερο γύρο άδειασε για να ξαναγεμίσει κι ότι ο Ανδρουλάκης θα απευθυνθεί εκ νέου στα μέλη και τους φίλους παρουσιάζοντας το σχέδιό του».

Σχετικά Άρθρα