Τεμπονέρας: Θα μιλήσει σε εκδήλωση της Νέας Αριστεράς- Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τον παραπέμπουν στην Επιτροπή Δεοντολογίας- Τι απαντά ο ίδιος

 Τεμπονέρας: Θα μιλήσει σε εκδήλωση της Νέας Αριστεράς- Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τον παραπέμπουν στην Επιτροπή Δεοντολογίας- Τι απαντά ο ίδιος

Η νομαρχιακή Επιτροπή Δυτικής Αθήνας της Νέας Αριστεράς διοργανώνει μια εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου. Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι «Κοινωνικό μέτωπο αντίστασης και ανατροπής για να σταματήσουμε τη μεγάλη λεηλασία». Στους ομιλητές περιλαμβάνονται η Έφη Αχτσιόγλου, ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας, η Πρόεδρος του ΣΕΕΤ, Γιώτα Λαζαροπούλου, και ο Πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, Νίκος Τράκας.

«Η μάχη απέναντι στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη και την ηγεμονία της Δεξιάς είναι ιδεολογική και προγραμματική με το πολιτικό πλαίσιο και το στίγμα να μπαίνουν μπροστά και όχι οργανωτικά και προσωποκεντρικά ζητήματα.

»Είναι κατανοητό ότι το κοινωνικό μέτωπο που πρέπει να δημιουργηθεί θα ξεπηδήσει μέσα από τις αντιδράσεις της κοινωνίας και των εργαζομένων ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που λεηλατούν τις ζωές μας.

Για τη Νέα Αριστερά το ελάχιστο πλαίσιο πολιτικού διαλόγου θα πρέπει να οριοθετείται από έξι προγραμματικούς άξονες που θα συνοδεύονται από τις απαιτούμενες ρήξεις και τομές: Ακρίβεια- Υγεία-Εργασια- Στέγη- Ενέργεια -Κλιματική κρίση/Πολιτική προστασία», αναφέρει η πρόκληση της εκδήλωσης.

  • Ωστόσο, η συμμετοχή του κ. Τεμπονέρα σε ως ομιλητής σε εκδήλωση της Νέας Αριστεράς, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με το nonpaper.eu να αναφέρει πως στελέχη του κόμματος παραπέμπουν τον Διονύση Τεμπονέρα στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Το αίτημα για την παραπομπή έχει ήδη κατατεθεί, καθώς η ανακοίνωση της συμμετοχής του στην εκδήλωση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Οι αντιδράσεις είναι έκδηλες και στα σχόλια στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, με τον κ. Τεμπονέρα να απαντά πως έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις κι άλλων φορέων.

«Πριν λίγες μέρες μίλησα σε εκδήλωση με τη Λούκα Κατσέλη στα πλαίσια συζήτησης που διοργάνωσε η “Πράσινη Αριστερά”. Πριν 10 μέρες σε εκδήλωση του ΕΝΑ συμμετείχα ως ομιλητής μαζί με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ με θέμα την εργασία. Η υπόθεση του Μετώπου αφορά κοινωνία και κόμματα. Αφορά όσους αντιλαμβάνονται ότι κανείς μόνος του δεν μπορεί…».

Σχετικά Άρθρα