Συγκλονίζει ο πατέρας του Ιωνά:Είμαι σίγουρος πως έχει συγχωρήσει τους δολοφόνους του

 Συγκλονίζει ο πατέρας του Ιωνά:Είμαι σίγουρος πως έχει συγχωρήσει τους δολοφόνους του

Ο πατέρας του Ιωνά, Δημήτρης Καρούσης, αναφέρθηκε στον θάνατο του γιου του, ο οποίος έφυγε από τη ζωή κατά τη διάρκεια μιας τρομοκρατικής επίθεσης στο Τελ Αβίβ. Ο Ιωνάς, ο οποίος ήταν 26 ετών, γεννήθηκε στο Τελ Αβίβ και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Ιερουσαλήμ. Παρά τη ζωή του στο Ισραήλ, διατήρησε πάντα ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα και ιδιαίτερα με τη Θεσσαλονίκη, την πόλη από την οποία προέρχονταν οι οικογενειακές του ρίζες.

«Έχω έναν τεράστιο πόνο και μία απογοήτευση», λέει ο πατέρας του Ιωνά στο Live News. «Όχι μόνο προσωπική (απογοήτευση), αλλά για το πού πάμε, πού πάει ο κόσμος. Όταν υπάρχουν ιδεολογίες και θρησκείες που καθαγιάζουν τον σκοτωμό αθώων ανθρώπων στο όνομα κάποιου Θεού, είναι δυνατόν να πάμε μπροστά;» διερωτάται.

«Οι συμμαθητές του στο πανεπιστήμιο, μου είπαν πως το παρατσούκλι του ήταν ηλιαχτίδα, γιατί αντανακλούσε σε όλους την ίδια αγάπη και τον ίδιο ενθουσιασμό ζωής. Είμαι σίγουρος πως εκεί που είναι σήμερα έχει συγχωρέσει τους δολοφόνους του» συγκλονίζει ο κ. Καρούσης.

Η κηδεία του Ιωνά πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο ελληνορθόδοξο κοιμητήριο στην Πύλη του Προφήτη Δαβίδ ή Πύλη Σιών, στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Την ίδια ώρα, μνημόσυνο έγινε στην πόλη καταγωγή του, τη Θεσσαλονίκη.

Σχετικά Άρθρα