ΠΑΣΟΚ: Ανδρουλάκης-Δούκας στον β’ γύρο- Οι πρώτες δηλώσεις- Τα αποτελέσματα ανά περιφέρεια

 ΠΑΣΟΚ: Ανδρουλάκης-Δούκας στον β’ γύρο- Οι πρώτες δηλώσεις- Τα αποτελέσματα ανά περιφέρεια

Με καθαρή επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των εκλογών του ΠΑΣΟΚ και αφού όλα τα στρατόπεδα εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την μεγάλη προσέλευση (άνω των 300.000) πολιτών και εκπέμπουν μηνύματα ενότητας για την επόμενη μέρα. Στον β΄ γύρο των εκλογών, την επόμενη Κυριακή (13/10), ο κ. Ανδρουλάκης θα αντιμετωπίσει τον Χάρη Δούκα, που έρχεται δεύτερος με ποσοστό 21,41%, αφήνοντας τρίτο τον κ. Γερουλάνο με 21,15%.

Μάλιστα, η βραδιά χαρακτηρίστηκε ως θρίλερ και αυτό γιατί για πολλή ώρα η διαφορά Δούκα-Γερουλάνου κινούνταν σε επίπεδα της τάξης των 400-500 ψήφων, με τον κ. Γερουλάνο να κερδίζει καθαρά και με διαφορά από τους συνυποψήφιους του στην Αττική.

Εν τέλει, η διαφορά Δούκα-Γερουλάνου είναι 835 ψήφοι κι ενώ μένουν λιγότεροι από 1000 να καταμετρηθούν, με τον Δήμαρχο Αθηναίων να εξασφαλίζει στο τέλος την δεύτερη θέση, καθώς μένουν μόλις 2 τμήματα.

Αναλυτικά στο 99,78%

  • Ανδρουλάκης 29,65% (89.063)
  • Δούκας 21,39% (64.253)
  • Γερουλάνος 21,11% (63.418)
  • Διαμαντοπούλου 19,52% (58.628)
  • Κατρίνης 6,93% (18.125)
  • Γιανακοπούλου 2,29% (6.883)

Καθαρό προβάδισμα Γερουλάνου στην Αττική

Με το 93,86% της ενσωμάτωσης στην Αττική, ο Παύλος Γερουλάνος προηγείται με 27,33%, έναντι της δεύτερης Άννας Διαμαντοπούλου που έχει 25,18% και τον Χάρη Δούκα να βρίσκεται πολύ πίσω με μόλις 17,81%. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, η Αττική θα είναι αυτή που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον δεύτερο υποψήφιο που θα περάσει στον Β’ γύρο των εκλογών για να αναμετρηθεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα βγει ακόμη πιο ισχυρό και ενωμένο την επόμενη Κυριακή

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά και το προβάδισμα που έχει πάρει στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ προέβη ο Νίκος Ανδρουλάκης τονίζοντας παράλληλα ότι το κόμμα θα βγει πιο ενισχυμένο και δυνατό.

Χαρακτηριστικά δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για τη δημοκρατική παράταξη, ευχαριστούμε τους πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους μας έδωσαν δύναμη, και τους συνυποψηφίους μου για την μάχη που έδωσαν με ήθος και πολιτισμό.

Επτά μέρες απομένουν μέχρι την επόμενη εκλογή από όπου το ΠΑΣΟΚ θα βγει ακόμα πιο ενισχυμένο και δυνατό», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Διαμαντοπούλου: Πιστεύω πως την επόμενη μέρα θα είμαστε όλοι μαζί

Στις πρώτες της δηλώσεις λίγο πριν την ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ προέβη η Άννα Διαμαντοπούλου.

«Η σημερινή μέρα είναι μια πολύ σημαντική αφετηρία για μια νέα πορεία για το ΠΑΣΟΚ. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που συμμετείχαν, μας δυνάμωσαν. Όλους αυτούς τους ανθρώπους σε κάθε σημείο της Ελλάδας που αυτοοργανώθηκαν. Είμαι εδώ και πιστεύω πως την επόμενη μέρα θα είμαστε όλοι μαζί», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Διαμαντοπούλου.

Κατρίνης: Οι πολίτες ελεύθερα και ανεπηρέαστα θα επιλέξουν τον επόμενο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ

Μήνυμα ενότητας καθιστώντας σαφές ότι δεν θα δώσει γραμμή υπέρ κάποιου υποψηφίου έστειλε ο Μιχάλης Κατρίνης στη δήλωσή του μετά τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους πάνω από 300.000 δημοκρατικούς πολίτες που με τη συμμετοχή τους δυναμώνουν το κίνημά μας», είπε, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης ευχαριστώντας και όσους τον ψήφισαν.

«Συγχαίρω τους δύο συνυποψηφίους μας στον β’ γύρο», είπε, λέγοντας ότι το ποιος θα ηγηθεί της παράταξης θα το κρίνουν οι πολίτες ελεύθερα και ανεπηρέαστα»

Γιαννακοπούλου: Άνοιξα ένα δρόμο που σήμερα αποδίδει καρπούς – Αγώνας για ανανέωση του ΠΑΣΟΚ

Σήμερα είναι ημέρα νίκης για το ΠΑΣΟΚ τόνισε η υποψήφια για την προεδρία Νάντια Γιαννακοπούλου, ενώ ολοκληρώνεται η καταμέτρηση των ψήφων στις εκλογές του κόμματος.

Άνοιξα ένα δρόμο το βράδυ των ευρωεκλογών και σήμερα δρέπουμε του καρπούς της μεγάλης προσπάθειας, ανέφερε κλείνοντας έμμεσα το μάτι στον Χάρη Δούκα για στήριξη στον β’ γύρο και πρόσθεσε πως θα είναι μπροστά, στην πρώτη γραμμή, διαβεβαιώνοντας πως θα «δώσουμε τον αγώνα για την ενδυνάμωση και την ανανέωση» στο ΠΑΣΟΚ.

Για τις εκατοντάδες χιλιάδες που προσήλθαν στις κάλπες τόνισε πως αποτελεί ισχυρό μήνυμα, επαναφοράς με την κοινωνία, ελπίδας και προοπτικής.

«Είναι μεγάλη ευθύνη να μην τους απογοητεύσουμε. Έχουμε μια εβδομάδα και το ποιος θα εκλεγεί και αυτό έχει αξία και συμβολισμό, αλλά αυτό που έχει περισσότερη αξία είναι η πολύ δουλειά, να είμαστε ισχυρή και άξια κυβέρνηση της χώρας όποτε γίνουν εκλογές. Θα είμαι μπροστά στην πρώτη γραμμή. Ευχαριστώ όσους πίστεψαν σε μένα τους διαβεβαιώνω ότι θα δώσουμε αγώνα για τις ιδέες και τις θέσεις μας και για την ενδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ. Άνοιξα έναν δρόμο που σήμερα αποδίδει καρπούς. Για εμένα ο μεγάλος νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γερουλάνος: Σεβαστή η απόφαση των μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ, τους ευχαριστώ – Οι ψηφοφόροι δεν κατευθύνονται

«Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ μίλησαν και η απόφασή τους είναι σεβαστή. Θέλω να συγχαρώ τους Ανδρουλάκη και Δούκα και όλους τους συνυποψηφίους μου για τον εξαιρετικό αγώνα που έκανε το ΠΑΣΟΚ. Θέλω να ευχαριστήσω τους 300.000 ανθρώπους που ήρθαν στην κάλπη, υπομονετικά περίμεναν και ψήφισαν. Θέλω να ευχαριστήσω και όλους εκείνους που ήρθαν να στηρίξουν τη δική μου υποψηφιότητα και τους εθελοντές» ανέφερε, στις πρώτες του δηλώσεις μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, ο Παύλος Γερουλάνος.

Εμφανώς συγκινημένος και ερωτηθείς αν θα στηρίξει κάποιον εκ των δύο υποψηφίων, είπε ότι θεωρεί πως οι ψηφοφόροι δεν κατευθύνονται και πως όσοι πήγαν στην κάλπη και τον ψήφισαν, το έκαναν αυτοβούλως και δεν τους «έσπρωξε» κάποιος.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η διαδικασία έκανε καλό στο ΠΑΣΟΚ, που θα διεκδικήσει τη νίκη στις επόμενες εκλογές.

«Αύριο ξεκινάει μια νέα μέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δούκας: Το μήνυμα της κάλπης είναι καθαρό, το 70% ζητά αλλαγή ηγεσίας

«Το μήνυμα της κάλπης είναι καθαρό , το 70% ζητά αλλαγή ηγεσίας», τόνισε ο Χάρης Δούκας και πρόσθεσε «σας καλώ λοιπόν την Κυριακή όλοι μαζί να κάνουμε την μεγάλη υπέρβαση. Να αλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τη χώρα».

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για το ΠΑΣΟΚ. Και είναι μια μεγάλη μέρα για την δημοκρατική παράταξη. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους 300.000 φίλους και μέλη που ήρθαν, ψήφισαν και στήριξαν την διαδικασία. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συνυποψηφίους μου που γύρισαν την Ελλάδα για να δυναμώσουμε το ΠΑΣΟΚ και την δημοκρατική παράταξη σε κάθε γωνιά. Θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές που έκαναν ένα πολύ μεγάλο αγώνα για να είναι εξαιρετικά όλα όλη τη μέρα και βεβαίως τους ανθρώπους που με στήριξαν και με πήγαν στον δεύτερο γύρο» είπε ακόμα.

Τα αποτελέσματα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων 

Πρώτος βγήκε ο Παύλος Γερουλάνος στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με ολοκληρωμένη την καταμέτρηση των εκλογικών τμημάτων σε ό,τι αφορά τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Στο 100% της καταμέτρησης, τα αποτελέσματα είναι:

Παύλος Γερουλάνος: 31,98%

Νίκος Ανδρουλάκης: 25,16%

Χάρης Δούκας: 22,34%

Άννα Διαμαντοπούλου: 15,63%

Μιχάλης Κατρίνης 3,19%

Νάντια Γιαννακοπούλου: 1,7%

Τα αποτελέσματα στο Βόρειο Αιγαίο

Πρωτιά καταγράφει στο Βόρειο Αιγαίο ο Νίκος Ανδρουλάκης στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Με βάση την ενσωμάτωση του 95,65% των εκλογικών τμημάτων, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 41,81%, ο Παύλος Γερουλάνος με 17,5%, ο Χάρης Δούκας με 17,4%, η Άννα Διαμαντοπούλου με 17,3%, ο Μιχάλης Κατρίνης με 4,02%, η Νάντια Γιαννακοπούλου με 1,97%.

Τα αποτελέσματα στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη

Πρωτιά καταγράφει στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο Νίκος Ανδρουλάκης στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ με την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων να βρίσκεται στο 100%.

Τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

Ανδρουλάκης: 32,59%

Δούκας: 27,15%

Γερουλάνος: 17,8%

Διαμαντοπούλου: 16,4%

Γιαννακοπούλου: 3,66%

Κατρίνης: 2,63%

Τα αποτελέσματα στη Δυτική Μακεδονία

Την πρώτη θέση στη Δυτική Μακεδονία καταλαμβάνει ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στην εσωκομματική κάλπη με το 100% της ενσωμάτωσης, ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου βρίσκεται δεύτερη με μικρή διαφορά.

Αναλυτικά:

Ανδρουλάκης: 31,71%

Διαμαντοπούλου: 29,95%

Δούκας: 19,11%

Γερουλάνος: 14,77%

Κατρίνης: 3,08%

Γιαννακοπούλου: 1,39%

Τα αποτελέσματα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πρώτος αναδεικνύεται ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Με το 94,03% των εκλογικών τμημάτων να έχει ενσωματωθεί, τα αποτελέσματα στην εσωκομματική κάλπη του ΠΑΣΟΚ είναι:

Νίκος Ανδρουλάκης: 25,11%

Χάρης Δούκας: 22,89%

Μιχάλης Κατρίνης: 22,88%

Παύλος Γερουλάνος: 17,78%

Άννα Διαμαντοπούλου: 10,12%

Νάντια Γιαννακοπούλου: 1,22%

Τα αποτελέσματα στην Ήπειρο

Πρώτος βγήκε ο Χάρης Δούκας στην Ήπειρο, με ολοκληρωμένη την καταμέτρηση των εκλογικών τμημάτων σε ό,τι αφορά τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Στο 100% της καταμέτρησης, τα αποτελέσματα είναι:

Χάρης Δούκας: 30,94%

Νίκος Ανδρουλάκης: 26,87%

Παύλος Γερουλάνος: 21,95%

Άννα Διαμαντοπούλου: 15,41%

Μιχάλης Κατρίνης: 3,04%

Νάντια Γιαννακοπούλου: 1,78%

Τα αποτελέσματα στο Νότιο Αιγαίο

Πρώτος ο Νίκος Ανδρουλάκης στην αναμέτρηση για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ στον πρώτο γύρο στο Νότιο Αιγαίο, με καταμετρημένο το 100% των εκλογικών τμημάτων.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Ανδρουλάκης: 30,93%

Δούκας: 29,71%

Διαμαντοπούλου: 17,45%

Γερουλάνος: 15,19%

Κατρίνης: 4,58%

Γιαννακοπούλου: 2,14%

Τα αποτελέσματα στην Στερεά Ελλάδα

Μπροστά είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Στερεά Ελλάδα, με το ποσοστό ενσωμάτωσης να είναι στο 96,23% σε ό,τι αφορά την εσωκομματική αναμέτρηση του ΠΑΣΟΚ.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Νίκος Ανδρουλάκης 30,09%

Χάρης Δούκας 28,17%

Παύλος Γερουλάνος 21,98%

Άννα Διαμαντοπούλου 14,94%

Μιχάλης Κατρίνης 2,79%

Νάντια Γιαννακοπούλου 2,03%

Τα αποτελέσματα στην Θεσσαλία

Πρώτος αναδεικνύεται ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Θεσσαλία. Με το 96,67% των εκλογικών τμημάτων να έχει ενσωματωθεί, τα αποτελέσματα στην εσωκομματική κάλπη του ΠΑΣΟΚ είναι:

Νίκος Ανδρουλάκης 32,12%

Χάρης Δούκας 27,85%

Παύλος Γερουλάνος 18,38%

Άννα Διαμαντοπούλου 16,78%

Μιχάλης Κατρίνης 3,12%

Νάντια Γιαννακοπούλου 1,76%.

Τα αποτελέσματα στην Κεντρική Μακεδονία

Πρωτιά καταγράφει στην Κεντρική Μακεδονία ο Νίκος Ανδρουλάκης στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Με βάση την ενσωμάτωση του 97,28% των εκλογικών τμημάτων, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 28,11%, η Άννα Διαμαντοπούλου με 23,91%, ο Παύλος Γερουλάνος με 21,86%, ο Χάρης Δούκας με 21,42%, ο Μιχάλης Κατρίνης με 2,75%, η Νάντια Γιαννακοπούλου με 1,94%.

Τα αποτελέσματα στην Πελοπόννησο

Προχωρά η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Στην Πελοπόννησο, πρώτος αναδεικνύεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με την ενσωμάτωση στο 90,74%.

Τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

Ανδρουλάκης: 29,96%

Δούκας: 27,81%

Γερουλάνος: 18,91%

Διαμαντοπούλου: 13,5%

Γιαννακοπούλου: 5,3%

Κατρίνης: 4,52%

Τα αποτελέσματα στην Θεσσαλονίκη

Στο 85,92% της ενσωμάτωσης των εκλογικών τμημάτων της Θεσσαλονίκης στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, πρώτος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, ακολουθούμενος από την Άννα Διαμαντοπούλου. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Νίκος Ανδρουλάκης 27,11%

Άννα Διαμαντοπούλου 26,75%

Παύλος Γερουλάνος 23,1%

Χάρης Δούκας 18,84%

Μιχάλης Κατρίνης 2,51%

Νάντια Γιαννακοπούλου 1,7%

Τα αποτελέσματα στην Κρήτη

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα στην Κρήτη τις δύο πρώτες θέσεις μεταξύ των έξι υποψηφίων καταλάμβάνουν ο Νίκος Ανδρουλάκης και η Άννα Διαμαντοπούλου με την ενσωμάτωση να είναι στο 96,81%.

Νίκος Ανδρουλάκης: 62,22%
Άννα Διαμαντοπούλου: 12,13%
Χάρης Δούκας: 11,89%
Παύλος Γερουλάνος: 10,98%
Μιχάλης Κατρίνης: 2,01%
Νάντια Γιαννακοπούλου: 0,76%

Τα αποτελέσματα του Εξωτερικού

Στο 94,74% της ενσωμάτωσης των εκλογικών τμημάτων του Εξωτερικού στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, πρώτος είναι ο Παύλος Γερουλάνος, ακολουθούμενος από τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Παύλος Γερουλάνος: 28,55%
Νίκος Ανδρουλάκης: 27,76%
Άννα Διαμαντοπούλου: 25,49%
Χάρης Δούκας: 14,69%
Νάντια Γιαννακοπούλου: 1,78%
Μιχάλης Κατρίνης: 1,73%

Σχετικά Άρθρα