Μαραθώνας:”Ως πότε οι τοίχοι και τα ταβάνια θα πέφτουν στα κεφάλια των παιδιών μας”- Έκρηξη οργής

 Μαραθώνας:”Ως πότε οι τοίχοι και τα ταβάνια θα πέφτουν στα κεφάλια των παιδιών μας”- Έκρηξη οργής

Ήταν αρχές του 2024 όταν εγκαινιάστηκε από τον δήμαρχο Μαραθώνα Στέργιο Τσίρκα νηπιαγωγείο στο Γραμματικό. Δέκα μήνες μετά, την Παρασκευή (4/10), η οροφή του νηπιαγωγείου κατέρρευσε και ευτυχώς τα παιδάκια ήταν στο προαύλιο και δεν υπήρξαν τραυματισμοί. 

«Ως πότε οι τοίχοι και τα ταβάνια θα πέφτουν στα κεφάλια των παιδιών μας;», επισημαίνει στην οργισμένη ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων Μαραθώνα και υπογραμμίζει ότι «τα παιδιά μας δεν είναι κόστος».

Η Ένωση Γονέων Μαραθώνα καταγγέλλει ότι «τα περισσότερα σχολικά κτίρια είναι “ωρολογιακές βόμβες” έτοιμες να σκάσουν ανά πάσα στιγμή λόγω της πολιτικής των εκάστοτε κυβερνήσεων που έχουν στην ουσία εγκαταλείψει την ασφάλεια, συντήρηση, επισκευή και κατασκευή των σχολικών κτιρίων, χωρίς κανένα έλεγχο, στους Δήμους, τις διάφορες ιδιωτικές κατασκευαστικές εταιρείες και στην ελεημοσύνη των διάφορων χορηγών».

«Το ποτήρι ξεχείλισε» επισημαίνει με αφορμή την κατάρρευση της οροφής του νεόδμητου νηπιαγωγείου ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ανατολικής Αττικής «Δελμούζος». 

Στην ανακοίνωσή του επιτίθεται στη δημοτική αρχή Μαραθώνα επισημαίνοντας ότι «περιμένει να θρηνήσουμε θύματα για να πάρουν μέτρα. Πέρυσι, Αύγουστο του 2023 έπεσε το, ενεργειακά ανακαινισμένο από ιδιώτη εργολάβο, ταβάνι στο Δημοτικό Σχολείο Βαρνάβα.Το καλοκαίρι η Πυροσβεστική Υπηρεσία τους προειδοποίησε ότι θα κλείσει τα Ν/Γ που είναι μέσα στο δάσος λόγω ελλείψεων στην πυροπροστασία».

Οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου «Δελμούζος» απαιτούν από τον Δήμο Μαραθώνα να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί η φοίτηση των νηπίων σε ασφαλή κτίρια και συγκεκριμένα:

–κατασκευή σύγχρονων, κατάλληλων σχολικών αιθουσών που θα καλύψουν τις ανάγκες σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία.

–να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι ασφάλειας (Δευτεροβάθμιος, προσεισμικός, ηλεκτομηχανολογικών εγκαταστάσεων, υδραυλικών εγκαταστάσεων, αθλητικών

εγκαταστάσεων, περιφράξεων, αύλειων χώρων, κλπ) σε όλα τα υφιστάμενα κτήρια που στεγάζουν σχολικές δομές.

Σχετικά Άρθρα