Περί “διαπλοκής” οφείλει να πει ονόματα και διευθύνσεις ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλιώς…

 Περί “διαπλοκής” οφείλει να πει ονόματα και διευθύνσεις ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλιώς…

Την προσεχή Πέμπτη ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει το αφήγημα της δικής του υποψηφιότητας για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έστω αυτής που προτίμησε να καταθέσει μέσω της Θεοδώρας Τζάκρη, στην συνέντευξη που, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα παραχωρήσει στον Ant1 και το Νίκο Χατζηνικολάου. Θα έχει αναμφίβολα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Σε αυτή τη συνέντευξη, ή με όποια άλλη ευκαιρία ο ίδιος επιλέξει, πρέπει, όμως, να διευκρινίσει και να αποδείξει την βαρύτατη κατηγορία που απηύθυνε στους εσωκομματικούς του αντιπάλους: στον Σωκράτη Φάμελλο, τον Παύλο Πολάκη, τον Νικόλα Φαραντούρη, τον Απόστολο Γκλέτσο (που ανακοίνωσαν ότι θα είναι υποψήφιοι), αλλά και στην Όλγα Γεροβασίλη και τους “87”. Φυσικά και προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο πρόσφατο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του είπε μεταξύ άλλων:

Η κυβέρνηση απέρχεται και το γνωρίζετε.

Στη θέση της:
Ή θα έρθει μια δήθεν κεντροαριστερή κατασκευή στην υπηρεσία της διαπλοκής.
Ή θα έρθει ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ, ένα ανανεωμένο, άφθαρτο και αδιάφθορο κόμμα της Σύγχρονης Αριστεράς.

Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παρακαλάει να γίνει συνιστώσα της διαπλοκής.

Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτόνομος και αυτοδύναμος.
Σήμερα, η φωνή των πολλών.
Αύριο, η κυβέρνηση της προόδου.

Αυτό που δεν έχει πει μέχρι τώρα είναι ποιά είναι αυτή η “διαπλοκή” που κατά τα λεγόμενά του επιδιώκει να τον αποκαθηλώσει. Ποιά είναι η “διαπλοκή” που προωθεί μία “δήθεν κεντροαριστερή κατασκευή” και, κυρίως, με ποιόν σκοπό.

Ο Στέφανος Κασσελάκης γνώρισε επί ένα χρόνο μία πρωτοφανούς έντασης και έκτασης δημοσιότητα από τα εγχώρια μίντια. Βεβαίως, φρόντισε να την προκαλέσει ο ίδιος, άλλοτε με το lifestyle του (στα σπίτια, την Φάρλι, τον Τάϊλερ κ.ά), άλλοτε με τις παρεμβάσεις του. Υπήρξε, ωστόσο, “πρώτο θέμα” παντού και για πολύ καιρό, από τις μεσημβρινές εκπομπές μέχρι τα δελτία ειδήσεων, την ίδια ώρα που η περσόνα του και οι προσδοκίες που ανέπτυσσε κατακυρίευαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εάν η πολιτική ζούσε στο X, είναι αλήθεια πως ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν αυτοκράτορας.

Ακόμα και τώρα που στον ΣΥΡΙΖΑ “σφάζονται” στην ποδιά του, η εικόνα του παραμένει αρκετά καλά προστατευμένη στα ίδια μέσα ενημέρωσης.

Ποιά είναι, ως εκ τούτου, η “διαπλοκή” που προωθεί τους άλλους και όχι τον ίδιο και το όραμά του για τον “δικό τους ΣΥΡΙΖΑ” που θα νικήσει την κυβέρνηση που… απέρχεται; Ή, μήπως, δεν του έχουν μεταφέρει πως στις προτιμήσεις που υπογείως εκδηλώνονται από πολιτικά και μιντιακά κέντρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, οι αντίπαλοί του δεν έχουν δα και κάποια περίοπτη θέση. Ναι, προσκαλούνται, κυρίως, όμως, ως επιτομή της διάλυσης και του διασυρμού ενός χώρου. Όσο, όμως, προσκαλούνται και οι δικοί του υποστηρικτές, ορισμένοι από τους οποίους έγιναν εσχάτως από αφανείς …επιφανείς.

Ποιά “διαπλοκή”, λοιπόν, προωθεί, για παράδειγμα, τον Φάμμελο, ή ακόμα περισσότερο τον Πολάκη (που έβριζε τα…βοθροκάναλα), και κυρίως ποιό είναι το σχέδιό τους; Δηλώνει σε κάθε ευκαιρία ότι δεν μασάει τα λόγια του, ότι μιλάει …ντρέτα. Για να έχει νόημα η κατηγορία, οφείλει να κατονομάσει αυτούς που εξυφαίνουν σχέδια. Ποιοί με ποιούς.

Σχετικά Άρθρα