Κατέρρευσε οροφή σε νηπιαγωγείο του Γραμματικού

 Κατέρρευσε οροφή σε νηπιαγωγείο του Γραμματικού

Ένα τρομακτικό περιστατικό σημειώθηκε στο 1ο Νηπιαγωγείο Γραμματικού, με τα παιδιά να γλιτώνουν από τύχη, αφού κατέρρευσε οροφή. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγη ώρα αφότου είχαν σχολάσει ενώ συνέβη όταν η οροφή του κτιρίου, που βρίσκεται κάτω από τις εξέδρες γηπέδου, κατέρρευσε ξαφνικά.

Η αντιπολίτευση του Δήμου Μαραθώνα, στον οποίο υπάγεται το Γραμματικό, εξέφρασε την έντονη ανησυχία της, καταγγέλλοντας ότι το κτίριο είναι ακατάλληλο για τη φιλοξενία παιδιών και έχει ελλιπή νομιμοποιητικά έγγραφα.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Αριστείδης Παπουτσής, υποστήριξε ότι εδώ και μήνες ζητούν επίσημα τα απαραίτητα έγγραφα από τον Δήμο, χωρίς όμως να τα έχουν λάβει ακόμη.

Η παράταξή του «Εμείς-Μαραθώνας» απέστειλε επιστολή στο γραφείο του πρωθυπουργού και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, ζητώντας άμεσο έλεγχο της καταλληλότητας του χώρου.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας, αντέδρασε με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκφράζοντας τη λύπη και την ανησυχία του για το περιστατικό, ενώ διαβεβαίωσε ότι από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο και προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες.

«Σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται ψυχραιμία και συνεργασία για να επιλυθούν τα προβλήματα και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου χρειάζεται», ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως προτεραιότητά του είναι η ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών.

Η ανάρτηση του Στέλιου Τσίρκα: 

«Θέλω να εκφράσω την λύπη μου και την μεγάλη ανησυχία για το περιστατικό στο Νηπιαγωγείο του Γραμματικού. Σε καμία περίπτωση δεν το αντιμετωπίζουμε σαν ένα μικρό πρόβλημα, αντιθέτως από την πρώτη στιγμή βρέθηκα στο σχολείο και κίνησα τις διαδικασίες που πρέπει να γίνουν. 

Σε αυτές τις περιπτώσεις, επιβάλλεται η ψυχραιμία και η συνεργασία όλων μας ώστε να λυθούν τα προβλήματα και να επιβληθούν οι οποίες ευθύνες αναλογούν στο καθένα. 

Θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μου, ότι με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών και των δασκάλων θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες και θα διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες που έγινε το συμβάν. 

Όσο για τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και των συνεργατών του που για ακόμη μια φορά, με φωνές, λοιδορίες, δηλαδή την μόνη αντιπολίτευση που ξέρουν, δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε σ αυτό τον κατήφορο. 

Θέλω να διαβεβαιώσω όλους, ότι είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις και απαντήσεις σε ότι προκύπτει». 

Σχετικά Άρθρα