Στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ, το “τελευταίο αντίο” στον Ιωνά Καρούση

 Στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ,  το “τελευταίο αντίο” στον Ιωνά Καρούση

Το τελευταίο αντίο στον Ιωνά Καρούση, που έχασε την ζωή του στο Τελ Αβίβ την περασμένη Τρίτη, κατά τη διάρκεια τρομοκρατικού χτυπήματος, λένε σήμερα, Σάββατο σε Ελλάδα και Ισραήλ οι συγγενείς και οι φίλοι του.

Συγκεκριμένα, από τις 12:00 μ.μ., στο ελληνορθόδοξο κοιμητήριο στην Πύλη του Προφήτη Δαβίδ ή Πύλη Σιών, στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ τελείται η κηδεία του 26χρονου άνδρα.

Επίσης, στις 12:30 μ.μ. τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρει και η κοπέλα του, Μαργαρίτα, σε story που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ιωνάς Καρούσης, 26 ετών, ήταν ανάμεσα στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε την 1η Οκτωβρίου 2024 στην περιοχή της Γιάφα, στο Τελ Αβίβ. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από δύο ένοπλους Παλαιστίνιους, οι οποίοι άνοιξαν πυρ και επιτέθηκαν με μαχαίρια σε πολίτες σε μια πολυσύχναστη περιοχή κοντά σε σταθμό τρένου. Οι δράστες, οι οποίοι προέρχονταν από την πόλη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης, τελικά εξουδετερώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας και οπλισμένους πολίτες.

Ο Καρούσης, φοιτητής αρχιτεκτονικής στο Τελ Αβίβ, βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης ενώ πραγματοποιούσε έρευνα για ένα πανεπιστημιακό πρότζεκτ. Δέχτηκε τέσσερις σφαίρες και υπέκυψε στα τραύματά του.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο θείος του αδικοχαμένου Ιωνά, Γιώργος Καρούσης έκανε λόγο για αναίσχυντο ψέμα το γεγονός να παρουσιάσουν τον Ιωνά Καρούση ως μέλος του ισραηλινού στρατού.

«Χθες έγινε μία απόπειρα με ένα αναίσχυντο ψέμα και μία κατάπτυστη ανακοίνωση από μία φερόμενη παλαιστινιακή παροικία της Ελλάδας, όπου παρουσίασαν τον Ιωνά όχι ως αθώο θύμα αλλά ως μέλος του ισραηλινού στρατού. Είναι ένα φοβερό ψέμα. Προσπαθούν να καταδείξουν ότι είναι δικαιολογημένη αυτή η απαράδεκτη τρομοκρατική ενέργεια. Τον παρουσίασαν ώς έναν μισθοφόρο, ο οποίος κατέβηκε από την Ελλάδα στο Ισραήλ για να υπηρετήσει τον ισραηλινό στρατό, ενώ γεννήθηκε, μεγάλωσε, πήγε σχολείο εκεί και εκ του νόμου, υποχρεωτικά, πήγε στρατό εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εάν η παλαιστινιακή κοινότητα στην Ελλάδα επικροτεί και υποκινεί τρομοκρατικές ενέργειες, θα πρέπει να επέμβει η ελληνική Δικαιοσύνη. Ήταν φίλος της ειρήνης. Όταν μπήκε στο στρατό ζήτησε να μην μπει σε μάχιμη μονάδα και στις τελευταίες δύο επιστρατεύσεις ζήτησε να μην τον πάρουν. Αυτό δείχνει το ήθος της οικογένειας και του ιδίου», πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα