Πάτρα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που έκανε 93 κλοπές- Συλλήψεις ανηλίκων

 Πάτρα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που έκανε 93 κλοπές- Συλλήψεις ανηλίκων

Οι αστυνομικές αρχές της Ασφάλειας κατάφεραν να εξαρθρώσουν μια εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην Πάτρα, διαπράττοντας κλοπές. Στο πλαίσιο της επιχείρησης εξιχνιάστηκαν 93 περιπτώσεις κλοπών. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν εννέα άτομα, από τα οποία επτά ήταν γυναίκες και δύο άνδρες, ενώ οι πέντε από αυτούς ήταν ανήλικοι.

Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία που αφορά τη σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και τη διάπραξη κλοπών με συνεχή και επαγγελματική δράση.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν τρία ακόμη άτομα που διαφεύγουν της σύλληψης και αναζητούνται. Παράλληλα, οι γονείς των ανηλίκων αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, με αντίστοιχη δικογραφία να έχει σχηματιστεί εις βάρος τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών, σε συνεργασία με το τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών, διακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες είχαν διαπράξει τα τελευταία τέσσερα χρόνια συνολικά 93 περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια, από τα οποία είχαν αφαιρέσει χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα, συνολικής αξίας περίπου 280.000 ευρώ.

Ως προς την μεθοδολογία της εγκληματικής ομάδας, οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, έφευγαν τις πρωινές ώρες από καταυλισμούς που διέμεναν και χωρισμένοι σε ομάδες των τριών ή τεσσάρων ατόμων, μετέβαιναν σε γειτονικές περιοχές και διέπρατταν κλοπές, κυρίως σε μονοκατοικίες.

Οι κατηγορούμενοι έμπαιναν στα σπίτια, είτε με την μέθοδο της αναρρίχησης, είτε από ανοικτά παράθυρα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις παραβίαζαν τα παράθυρα ή την εξωτερική πόρτα του σπιτιού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών συνεχίζουν τις έρευνες για να διακριβωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.

Σχετικά Άρθρα