WSJ:Η κυβέρνηση Μπάιντεν παραλύει λόγω εκλογών-Απρόθυμη ή ανίκανη να ελέγξει το Ισραήλ

 WSJ:Η κυβέρνηση Μπάιντεν παραλύει λόγω εκλογών-Απρόθυμη ή ανίκανη να ελέγξει το Ισραήλ

Ενώ το Ισραήλ ετοιμάζεται να απαντήσει με αντίποινα στην πυραυλική επίθεση που δέχθηκε από το Ιράν, η αμερικανική κυβέρνηση υπό την ηγεσία του προέδρου Τζο Μπάιντεν φαίνεται να παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή από μια απόσταση. Με έναν μήνα να απομένει μέχρι τις κρίσιμες προεδρικές εκλογές, οι ΗΠΑ διαθέτουν περιορισμένες πληροφορίες για τα σχέδια του πιο στενού συμμάχου τους στην περιοχή, όπως επισημαίνει η Wall Street Journal σε σημερινό άρθρο της.

Η αμερικανική επιρροή στο Ισραήλ φαίνεται να μειώνεται, καθώς το εβραϊκό κράτος παίρνει όλο και περισσότερες στρατιωτικές αποφάσεις εναντίον των εχθρών του, παρά τις διαφωνίες ή τις διαφορετικές προτιμήσεις των Αμερικανών αξιωματούχων.

Η Wall Street Journal επισημαίνει ότι η αμερικανική ηγεσία βρίσκεται σε κατάσταση μερικής παράλυσης, κυρίως λόγω των επερχόμενων προεδρικών εκλογών.

Αυτή η πολιτική αβεβαιότητα κάνει την κυβέρνηση Μπάιντεν διστακτική να υιοθετήσει μια πιο αποφασιστική στάση απέναντι στις ενέργειες του Ισραήλ, φοβούμενη ότι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περιφερειακή κλιμάκωση, με πιθανές πολιτικές επιπτώσεις για τους Δημοκρατικούς.

«Ο Μπάιντεν και η ομάδα του συχνά φαίνονται να λειτουργούν ως θεατές, είτε λόγω απροθυμίας είτε ανικανότητας να ελέγξουν έναν σύμμαχο, τον οποίο συνεχίζουν να στηρίζουν τόσο πολιτικά όσο και στρατιωτικά», σημειώνει η WSJ.

Σχετικά Άρθρα