Όταν ο Ζορντάν συνάντησε την Αφροδίτη- Έκπληξη στο Μαξίμου για την ανοδική πορεία της Φωνής Λογικής στις δημοσκοπήσεις (εικόνες)

 Όταν ο Ζορντάν συνάντησε την Αφροδίτη- Έκπληξη στο Μαξίμου για την ανοδική πορεία της Φωνής Λογικής στις δημοσκοπήσεις (εικόνες)

Μία συνάντηση του no2 της Εθνικής Συσπείρωσης της Μαρίν Λεπέν και κατά πολλούς του επόμενου ηγέτη της Γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά με την ευρωβουλευτή και πρόεδρο της Φωνής Λογικής Αφροδίτης Λατινοπούλου προκάλεσε το ενδιαφέρον κυβερνητικών στελεχών. Κι αυτό επειδή διαπιστώνουν πως η νέα ευρωβουλευτής πυκνώνει τις επαφές της με παράγοντες της ευρωπαϊκής υπερδεξιάς και ακροδεξιάς αλλά και τις εμφανίσεις της σε ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, ενώ αυξάνει συνεχώς τα ποσοστά της στις δημοσκοπήσεις.

Ο Ζορντάν Μπαρντελά είναι πρόεδρος και Ευρωβουλευτής της ακροδεξιάς Εθνικής Συσπείρωσης, επικεφαλής της ευρωομάδας των “Πατριωτών” στην οποία ανήκουν πολλά κόμματα της δεξιάς και ακροδεξιάς, μεταξύ των οποίων και αυτό του Βίκτορ Ορμπάν. Ο παρ’ ολίγο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας, μπορεί να πέρασε από κάποιους απαρατήρητος, διερχόμενος, σήμερα το απόγευμα, το lobby κεντρικού ξενοδοχείου, στην Αθήνα, προκειμένου, να μετάσχει στο Athens Democracy Forum, ωστόσο βρήκε χρόνο για μία συνάντηση με την ευρωβουλευτή και επικεφαλής της Φωνής της Λογικής Αφροδίτη Λατινοπούλου, το κόμμα της οποίας έχει ενταχθεί στους “Πατριώτες” και αναπτύσσει δράσεις εστιασμένες κυρίως στο μεταναστευτικό αλλά και επαφές με ιδεολογικά όμορα κόμματα αλλά και με αυτό της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι.

Η Φωνή Λογικής καταγράφει εσχάτως ολοένα και μεγαλύτερα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις και αρκετοί στη Ν.Δ την βλέπουν ως δυνητικό κυβερνητικό εταίρο εάν συνεχιστεί η ανοδική της πορεία και εφόσον, όπως όλα δείχνουν, δεν καταστεί εφικτός ο στόχος της αυτοδυναμίας του κυβερνώντος κόμματος. Το “φλερτ” ορισμένων στο Μέγαρο Μαξίμου -αν και υπάρχουν αρκετές ενστάσεις ως προς αυτό- αιτιολογείται από το γεγονός ότι η Ν.Δ έχει απωλέσει ψηφοφόρους προς τα δεξιά της, ενώ δημοσκοπικά το τμήμα στα δεξιά της ΝΔ φτάνει και ξεπερνάει το 20%. Χαρακτηριστική είναι η δημοσκόπηση της MRB για το Open, στην οποία το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου φτάνει στην αναγωγή επί των εγκύρων στο 5,7! Υπενθυμίζεται πως μέχρι και πριν έξι μήνες η κατάταξη του στις δημοσκοπήσεις ήταν στα “λοιπά κόμματα” και μόνο δύο μήνες πριν τις ευρωεκλογές άρχισε να εμφανίζεται με ποσοστό 1%.

Πρόθεση ψήφου

ΝΔ: 21,9%

ΠΑΣΟΚ: 12,2%

Ελληνική Λύση:8,3%

ΚΚΕ: 7,7%

ΣΥΡΙΖΑ: 7,5%

Φωνή Λογικής: 3,6%

Πλεύση Ελευθερίας: 3,5%

ΜέΡΑ25: 3,1%

Νίκη: 3%

Νέα Αριστερά: 2,1%

Αδιευκρίνιστη ψήφος: 23%

Πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων

ΝΔ: 28,4%

ΠΑΣΟΚ: 15,8%

Ελληνική Λύση:10,8%

ΚΚΕ: 10%

ΣΥΡΙΖΑ: 9,7%

Φωνή Λογικής: 5,7%

Πλεύση Ελευθερίας: 4,5%

ΜέΡΑ25: 4,0%

Νίκη: 3,9%

Νέα Αριστερά: 2,7%

Σχετικά Άρθρα