Ο Νασράλα τάφηκε προσωρινά σε κρυφή τοποθεσία, υπό άκρα μυστικότητα

 Ο Νασράλα τάφηκε προσωρινά σε κρυφή τοποθεσία, υπό άκρα μυστικότητα

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που σκοτώθηκε σε ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό, τάφηκε προσωρινά σε μυστική τοποθεσία. Οι ηγέτες της οργάνωσης ανησυχούσαν ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να στοχεύσει μια μεγάλη, δημόσια κηδεία, καθιστώντας τη διαδικασία επικίνδυνη. «Ο Χασάν Νασράλα έχει ταφεί προσωρινά, έως ότου οι συνθήκες επιτρέψουν μια δημόσια κηδεία», ανέφερε πηγή κοντά στη σιιτική οργάνωση.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση δημόσιας κηδείας λόγω των ισραηλινών απειλών, οι οποίες υποδεικνύουν ότι οι πενθούντες και ο τόπος ταφής θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο.

Οι σιιτικές μουσουλμανικές τελετουργίες προβλέπουν μια τέτοια προσωρινή ταφή όταν οι περιστάσεις εμποδίζουν μια κανονική κηδεία ή όταν ο νεκρός δεν μπορεί να ταφεί εκεί που επιθυμούσε.

Ένας Λιβανέζος αξιωματούχος που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας δήλωσε ότι η Χεζμπολάχ είχε επιδιώξει, μέσω κορυφαίων Λιβανέζων αξιωματούχων, αλλά απέτυχε να λάβει «εγγυήσεις» από τις Ηνωμένες Πολιτείες, βασικό σύμμαχο του Ισραήλ, ότι το Ισραήλ δεν θα στοχοποιούσε μια δημόσια κηδεία.

Ο Νασράλα σκοτώθηκε σε ένα μαζικό πλήγμα στο προπύργιό της στη νότια Βηρυτό στις 27 Σεπτεμβρίου μαζί με έναν στρατηγό των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης.

Το Ισραήλ δήλωσε ότι σκότωσε περίπου 20 μέλη της Χεζμπολάχ.

Η οργάνωση εξακολουθεί να μην έχει διάδοχο μια εβδομάδα μετά τη δολοφονία του

Ο ξάδελφός του Χασέμ Σαφιεντίν, ένα εξέχον στέλεχος της Χεζμπολάχ που προβάλλεται ως πιθανός διάδοχος, ήταν ο στόχος πρόσφατης ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στη νότια Βηρυτό, ανέφεραν αμερικανικά και ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Σχετικά Άρθρα