Κακοκαιρία Cassandra: Προβλήματα στην Κέρκυρα από την ισχυρή βροχόπτωση (vid)

 Κακοκαιρία Cassandra: Προβλήματα στην Κέρκυρα από την ισχυρή βροχόπτωση (vid)

Η επέλαση της κακοκαιρίας Cassandra ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής, με την πρώτη της εμφάνιση στη Δυτική Ελλάδα, φέρνοντας μαζί της έντονες βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους. Στην Κέρκυρα, τα καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα από τις 6:30 το απόγευμα. Οι ισχυρές καταιγίδες οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα στην παλιά πόλη, ενώ αναφέρθηκαν πτώσεις κλαδιών από δέντρα σε διάφορους δρόμους.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει κινητοποιηθεί άμεσα και εργάζεται πυρετωδώς για να αποκαταστήσει την κυκλοφορία και να καθαρίσει τους δρόμους από τα εμπόδια που δημιουργήθηκαν.

Παράλληλα, προκλήθηκαν προβλήματα και στη λειτουργία του αεροδρομίου. Συγκεκριμένα, η πτήση 286 της Aegean Αθήνα-Κέρκυρας ήταν αδύνατο να προσεγγίσει το αεροδρόμιο και επιστρέφει στο Ελ.Βενιζέλος, ενώ προβλήματα φαίνεται να αντιμετωπίζουν κι άλλες πτήσεις.

Στο νησί προβλήματα παρουσίασε και η περιοχή Σπηλιά, όπου, όπως αναφέρει ο ιστότοπος corfutvnews.gr, πλημμύρισαν τα φρεάτια τα οποία φούσκωσαν και βγήκαν έξω τα λύματα.

Έντονη κεραυνική δραστηριότητα εκδηλώνεται στους Φιλιάτες. Πριν λίγη ώρα σημειώθηκε διακοπή ρεύματος στο μεγαλύτερο μέρος του Δήμου ενώ σε πολλές περιοχές έχει διακοπεί και η σταθερή τηλεφωνία. Στη Λωρίδα Σαγιάδας, έπεσαν βράχοι στη διασυνοριακή περιοχή όπου βρίσκονται οι μονάδες Ιχθυοκαλλιεργειών της Θεσπρωτίας.

Στο μεταξύ, η Πολιτική Προστασία εξέδωσε έκτακτη ειδοποίηση την Παρασκευή, μέσω 112, στις 19:50, για την περιοχή του Δήμου Φιλιατών Θεσπρωτίας, προειδοποιώντας τους πολίτες για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, όπως καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους.

Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών για την ασφάλειά τους.

Σχετικά Άρθρα