Ηλεία:Καλύτερη εικόνα στα πύρινα μέτωπα- Με ακατάσχετη αιμορραγία ο τραυματίας πυροσβέστης, μπαίνει για χειρουργείο (vid)

 Ηλεία:Καλύτερη εικόνα στα πύρινα μέτωπα- Με ακατάσχετη αιμορραγία ο τραυματίας πυροσβέστης, μπαίνει για χειρουργείο (vid)

Η κατάσταση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Γεράκι Ηλείας έχει βελτιωθεί, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στο σημείο της φωτιάς εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, οι οποίες περιλαμβάνουν 265 πυροσβέστες, οι οποίοι εργάζονται σε 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης και 6ης ΕΜΟΔΕ, καθώς και 83 οχήματα. Από αέρος, η επιχείρηση κατάσβεσης ενισχύεται με τη συμμετοχή 8 αεροσκαφών και 9 ελικοπτέρων, εκ των οποίων τα δύο είναι επιφορτισμένα με καθήκοντα συντονισμού.

Επιπλέον, η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει προσφέρει υποστήριξη με υδροφόρες και μηχανήματα έργου, ενισχύοντας έτσι τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Στο σημείο έχουν μεταβεί επίσης ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, και ο υπαρχηγός, αντιστράτηγος Νίκος Ρουμελιώτης, προκειμένου να συντονίσουν τις επιχειρήσεις και να επιβλέψουν την κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική από το πρωί στην περιοχή της Ηλείας έχουν εκδηλωθεί εννέα πυρκαγιές. Για το λόγο αυτό κλιμάκιο της ΔΑΕΕ έχει μεταβεί στην περιοχή προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια εκδήλωσής τους.

Στο μεταξύ, σοβαρά τραυματίστηκε στο πόδι πυροσβέστης που επιχειρούσε στο Γεράκι Ηλείας. Η κατάσταση του άνδρα ήταν κρίσιμη, καθώς παρουσίασε ακατάσχετη αιμορραγία.

Οι γιατροί σταθεροποίησαν την κατάστασή του και, στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου για να γίνει επέμβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ανοιχτό κάταγμα ποδοκνημικής αλλά είναι αιμοδυναμικά σταθερός. Ο πυροσβέστης της 6ης ΕΜΟΔΕ τραυματίστηκε σοβαρά στην περιοχή ανάμεσα σε Μπουμπούνα και Χάβαρι.

Νωρίτερα, δύο μηνύματα μέσω του 112 εστάλησαν σε κατοίκους της περιοχής. Ειδικότερα, στις 14:30 εκδόθηκε μήνυμα απομάκρυνσης από το 112 από τις περιοχές Τσιχλαίικα, Βρεταίικα και Κρυονερί προς Αμαλιάδα. Στις 15:48 εκδόθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα στην ευρύτερη περιοχή τoυ οικισμού Χάβαρι.

Σχετικά Άρθρα