ΣΥΡΙΖΑ: “Εμπόλεμη ζώνη” για τους συσχετισμούς στο Συνέδριο- Έτοιμο το βίντεο Κασσελάκη για την υποψηφιότητα

 ΣΥΡΙΖΑ: “Εμπόλεμη ζώνη” για τους συσχετισμούς στο Συνέδριο- Έτοιμο το βίντεο Κασσελάκη για την υποψηφιότητα

Μπορεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να συμφώνησαν να προχωρήσουν όλοι μαζί ώστε να μην επηρεαστεί ο ρόλος του κόμματος ως αξιωματική αντιπολίτευση, ωστόσο θεωρείται σχεδόν  βέβαιο ότι η πορεία προς το έκτακτο Συνέδριο (1-3/11) και τις προεδρικές εκλογές (24/11 και 1/12) θα είναι πεδίο εχθροπραξιών από την Κεντρική Επιτροπή μέχρι τις οργανώσεις του κόμματος ανά την Ελλάδα, ενόψει μάλιστα της εκλογής των αντιπροσώπων για το συνέδριο καθώς θα καταγραφεί ο νέος συσχετισμός ο δυνάμεων.

Σήμερα κατά πάσα πιθανότητα ή αύριο το αργότερο ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να ανακοινώσει τη υποψηφιότητα του απέναντι στον υποψήφιο των “87” Σωκράτη Φάμελλο, τον Παύλο Πολάκη και τον Νικόλα Φαραντούρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει γυρίσει το σχετικό βίντεο, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες είναι χρονικής διάρκειας περίπου δύο λεπτών, ενώ συνεχίζει τις εξορμήσεις του και τις συναντήσεις με μέλη και στελέχη Ο.Μ. και Νομαρχιακών στο πλαίσιο της αδιαμεσολάβητης επαφής του με τη βάση του κόμματος, κομματική και εκλογική. Επίσης σύμφωνα με πηγές κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη, στις προτροπές μελών και στελεχών να “φτιάξει το κόμμα” ο έκπτωτος πρόεδρος απάντησε “όλοι μαζί θα φτιάξουμε τη χώρα” και πως “η μόνη δύναμη που έχω, είστε εσείς”.

“Σε όσους μιλάνε περί «black out» σε περίπτωση ανατροπής της απόφασης της ΚΕ, να τους ενημερώσουμε ότι έχουμε και γεννήτριες. Αυτά είναι παιδιάστικες συμπεριφορές και το έχω πει επανειλημμένως, δηλαδή θα κατέβω στο γήπεδο να παίξω μπάλα, αλλά αν δεν κερδίσω στο παιχνίδι θα την ξεφουσκώσω την μπάλα” σχολίασε με νόημα η Θεοδώρα Τζάκρη στο Open και πρόσθεσε “Το έχω πει πολλές φορές, όλα αυτά δεν δείχνουν συμπεριφορά φαβορί. Δείχνουν ανθρώπους που έχουν αποδεχθεί αυτό που φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις με έναν τρόπο ξεκάθαρο, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα κερδίσει με μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που πήρε την προηγούμενη φορά και είναι οριακά στο να το πάρει από τον πρώτο γύρο”!

Η δήλωση της κ. Τζάκρη αναφερεται εμμέσως πλην σαφώς στη δήλωση του Χρηστου Γιαννούλη, ο οποίος όπως εξήγησε ο ίδιος τις δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 που προκάλεσαν νέα ένταση, ότι “Η εκλογική αναμέτρηση γίνεται με βάση την απόφαση της κεντρικής επιτροπής, εάν αυτή η απόφαση με κάποιον τρόπο σαν διαδικασία ακυρωθεί στο συνέδριο, είπα ότι κατεβαίνει ο διακόπτης, γιατί σταματάει η διαδικασία της εκλογής, και δυσκολεύουν τα πράγματα. Πρέπει να διασφαλιστεί σε κάθε απόφαση η αιτιολόγηση, αν είναι μία επίδειξη πολιτικού τσαμπουκά ή συσχετισμών χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.”.

  • Οι “87” θεωρούν δηλαδή ότι η πλευρά Κασσελάκη ειδικά αν έχει το συσχετισμό δυνάμεων στο Συνέδριο με το μέρος της θα επιδίωξε την ανατροπή της απόφασης της Κ.Ε. σχετικά με την καθαίρεση του, γεγονός που μπορεί να τινάξει στον αέρα το Συνέδριο και τη διαδικασία εκλογής προέδρου, ενώ οι “κασσελακικοί” την ίδια ώρα εκτιμούν ότι οι “87” θα κάνουν ότι παπό το χέρι τους για να μην κατέβεις στις εκλογές ο Στ. Κασσελάκης.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώη υπουργός Νίκος Κοτζιάς επέκρινε τον Στέφανο Κασσελάκη, τονίζοντας ότι εάν θέλει να κάνει ένα δεξιό κόμμα και να το πάει μπροστά, δεν είμαι αρμόδιος να το πω. “Τον ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερό κόμμα, όμως, δεν μπορεί να τον πάει μπροστά. Δεν είναι ο ίδιος Αριστερός και δεν ξέρει την ιστορία της Αριστεράς. Δεν μπορεί να μιλάει για κουκουλοφόρους στην Αριστερά, όταν εκείνοι ήταν οι δωσίλογοι που έστελναν τους Έλληνες στο απόσπασμα των Γερμανών. Δεν έχει την υπομονή να διαβάσει κείμενο με πάνω από δύο παραγράφους”, είπε χαρακτηριστικά.

“Στήριξα και συνεχίζω να στηρίζω τον Στέφανο Κασσελάκη. Χυδαίες αναρτήσεις όψιμων “υποστηρικτών” του όπως του Ε. Αντώναρου του κάνουν κακό αλλά προσβάλουν και όλους εμάς. Πολιτικά τσιράκια τέτοιου ύψους δεν μας ταιριάζουν κ. πρόεδρε. Οψόμεθα!” σχολίασε από τη πλευρά του ο πρώην βουλευτής και στέλεχος του επικοινωνιακού επιτελείου μέχρι πρότινος Δημήτρης Βέττας

Εξάλλου σε σύσκεψη, προ ημερών, της Ν.Ε. Ανατολικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Τριγάζης πρότεινε  προς έγκριση και προώθηση προς τα κεντρικά όργανα την διοργάνωση εκδήλωσης για τα 20 χρόνια του κόμματος.  

“Αλήθεια, πώς μπορεί να δηλώνει ένα πολιτικό υποκείμενο ότι αποτελεί “επιλογή μακράς πνοής”, αν δεν γιορτάζει τέτοιες στρογγυλές επετείους; Για την ακρίβεια, αμφιβάλλω αν κάποιος από τους κορυφαίους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα “πότε έχει γενέθλια το κόμμα σας;”

Τι άλλο μαρτυρά αυτό από το ότι στο χώρο επικρατεί η αίσθηση της προσωρινότητας του εγχειρήματος; Έτσι εξηγείται το μειωμένο αίσθημα κομματικού πατριωτισμού, που διακρίνει και κορυφαία στελέχη, τα οποία με ευκολία εκστομίζουν φράσεις του τύπου «Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται», άποψη εντελώς υποκειμενική και σαφώς υποχωρητική μπροστά στις εκάστοτε δυσκολίες σαν τις σημερινές”.

Και πρόσθεσε “Φέτος η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ γιόρτασαν τα 50 χρόνια τους, το ΚΚΕ γιορτάζει τις επετείους ίδρυσής του κάθε χρόνο και δικαίως, διότι άντεξε μέσα στο χρόνο, παρά τις πολλές και μεγάλες διασπάσεις, με τελευταία εκείνη του 1991, στον απόηχο της παταγώδους κατάρρευσης του “υπαρκτού σοσιαλισμού”. Από τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε μια ανακοίνωση για την επέτειο ίδρυσής του, που είναι η 7η Ιανουαρίου. Εξηγώ ότι, στις 7 Ιανουαρίου 2004 εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση, που δημοσιεύθηκε την επόμενη μέρα: “Ανακοίνωση Συμφωνίας Εκλογικής Συνεργασίας υπό τον τίτλο Συνασπισμός  Ριζοσπαστικής Αριστεράς- Ενωτικό Μέτωπο”.  

Η ανακοίνωση ανέφερε: «Σήμερα και εν όψει της επικείμενης εκλογικής μάχης για το Εθνικό Κοινοβούλιο, οι δυνάμεις ΑΚΟΑ, ΔΕΑ, Ενεργοί Πολίτες, ΚΕΔΑ, Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας, Ανένταχτοι στο  Χώρο Διαλόγου και Κοινής Δράσης της Αριστεράς, προτείνουμε τη συγκρότηση ψηφοδελτίου υπό τον τίτλο «Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς- Ενωτικό Ψηφοδέλτιο». Τότε, είχαμε πετύχει μόλις 3,2% και έξι έδρες.

Στην ανακοίνωση τονιζόταν, μεταξύ άλλων,  “να δώσουμε από κοινού τη μάχη κατά του νεοφιλελευθερισμού, του δικομματισμού και των κεντροαριστερών σεναρίων”. Πρόβλημα και τότε τα κεντροαριστερά σενάρια, που και σήμερα εμφανίζονται ως «μπαμπούλας» από την πλευρά Κασσελάκη, τα οποία και ο ίδιος έχω απορρίψει, υποστηρίζοντας ότι «πρόκειται για πολιτική γεωγραφία, όχι για πρόγραμμα και ιδεολογία”.

“Να αποφασίσουμε, λοιπόν, κατέληξε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μέλλον, καλώς γεννήθηκε και καλώς υπάρχει, έχοντας επιτύχει το θεωρούμενο αδιανόητο να κυβερνήσει την Ελλάδα. Κρίσιμη τότε περίοδος στην ιστορία της χώρας, όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από κοινού περιέφεραν τον δίσκο της επαιτείας στην Ευρώπη, φέρνοντας στο κοινό σπίτι μας το ΔΝΤ!  Είκοσι χρόνια, και καλύτερος τρόπος να τα γιορτάσουμε, είναι ένα επιτυχημένο συνέδριο και εκλογή νέου άξιου ηγέτη, αντάξιου του Αλέξη Τσίπρα.”.    

Σχετικά Άρθρα