Αποκάλυψη για Νασράλα: Είχε συμφωνήσει για κατάπαυση του πυρός πριν σκοτωθεί στον ισραηλινό βομβαρδισμό

 Αποκάλυψη για Νασράλα: Είχε συμφωνήσει για κατάπαυση του πυρός πριν σκοτωθεί στον ισραηλινό βομβαρδισμό

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα είχε συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ πριν δολοφονηθεί σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ σε συνέντευξή του στο PBS, όπως μεταδίδει το Middle East Eye.

«Συμφώνησε. Ναι, η λιβανέζικη πλευρά συμφώνησε. Συμβουλευτήκαμε τη Χεζμπολάχ, ο [πρόεδρος του λιβανέζικου κοινοβουλίου Ναμπίχ] Μπέρι συμβουλεύτηκε τη Χεζμπολάχ και ενημερώσαμε τους εκπροσώπους των ΗΠΑ και της Γαλλίας», δήλωσε ο Μπου Χαμπίμπ.

  • Ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει τις δυνάμεις του σε συνοριακά χωριά και τα άρματα μάχης του μέσα στο λιβανέζικο έδαφος.

Η Χεζμπολάχ αναφέρει ότι οι μαχητές της ενέπλεξαν τις ισραηλινές δυνάμεις σε μάχη από κοντά και τις ανάγκασαν να υποχωρήσουν από περισσότερες από μία τοποθεσίες κατά μήκος των συνόρων.

Υπενθυμίζεται ότι από τις μάχες στα σύνορα σκοτώθηκαν 8 ισραηλινοί στρατιώτες όπως ανακοίνωσαν οι IDF.

Η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι εκτόξευσε πυραύλους εδάφους-αέρος εναντίον ισραηλινού στρατιωτικού ελικοπτέρου που πετούσε πάνω από το Μπέιτ Χιλέλ στο βόρειο Ισραήλ, αναγκάζοντάς το να υποχωρήσει, μεταδίδει το Al Jazeera.

  • Η Χεζμπολάχ δεν είπε αν το ελικόπτερο χτυπήθηκε από τον πύραυλό της την Τετάρτη και δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τον ισραηλινό στρατό.

Είναι η πρώτη αναφερόμενη πυραυλική επίθεση της Χεζμπολάχ σε ισραηλινό ελικόπτερο από τότε που κλιμακώθηκαν οι μάχες εν μέσω των βομβαρδισμών του Ισραήλ σε ολόκληρο τον Λίβανο και της έναρξης της χερσαίας επίθεσής του στο νότιο τμήμα του Λιβάνου αυτή την εβδομάδα.

Σχετικά Άρθρα