Τελ Αβίβ:Η στιγμή που στρατιώτης εξουδετερώνει τους τρομοκράτες της Χαμάς (σκληρό vid)

 Τελ Αβίβ:Η στιγμή που στρατιώτης εξουδετερώνει τους τρομοκράτες της Χαμάς (σκληρό vid)

Ένα πρόσφατο βίντεο που καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης αποτυπώνει τη στιγμή που δύο ένοπλοι τρομοκράτες, οι οποίοι ευθύνονται για τον θάνατο επτά ανθρώπων στο Τελ Αβίβ, εξουδετερώνονται από στρατιώτη που βρισκόταν κοντά στο σημείο και οπλοφορούσε. Οι δύο δράστες, που ανήκουν στην οργάνωση Χαμάς, βρέθηκαν αντιμέτωποι με πολίτες που αντέδρασαν γρήγορα και αποφασιστικά, σώζοντας έτσι τη ζωή πολλών αθώων και αποτρέποντας τη συνέχιση της αιματοχυσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, ο ένας από τους δράστες σκοτώθηκε επί τόπου, ενώ ο δεύτερος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Το περιστατικό αναδεικνύει την ένταση και την επικινδυνότητα της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή, αλλά και τον αποφασιστικό ρόλο των πολιτών στην αποτροπή χειρότερων επιθέσεων.

Η δράση των ενόπλων πολιτών ανέδειξε τη σημασία της άμεσης αντίδρασης σε περιστατικά τρομοκρατίας, αλλά και τις συνέπειες της συνεχούς έντασης στην περιοχή, με τη συμμετοχή τόσο των αρχών όσο και των πολιτών στην αντιμετώπιση τέτοιων επικίνδυνων καταστάσεων.

Η ένοπλη επίθεση στη συνοικία Γιάφα, κατά την οποία σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι και 16 τραυματίστηκαν, έγινε την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η ιρανική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ, με τις προειδοποιητικές σειρήνες να ηχούν και εκρήξεις να ακούγονται σε όλη τη χώρα.

Νωρίτερα, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ, στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς, ανέλαβαν την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα της Τρίτης (1/10) στο Τελ Αβίβ, στο οποίο έχασε τη ζωή του και ένας 26χρονος Έλληνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ, δράστες της επίθεσης ήταν οι Μοχάμεντ Μέσεκ και Άχμεντ Χιμούνι, από τη Χεβρώνα.

Σχετικά Άρθρα