ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης κλείνει την… πόρτα των υποψήφιων προέδρων

 ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης κλείνει την… πόρτα των υποψήφιων προέδρων

Σήμερα ή αύριο αναμένεται ο Στέφανος Κασσελάκης να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για τη προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ουδείς μπορεί μετά βεβαιότητας να προεξοφλήσει τις προθέσεις του έκπτωτου προέδρου, καθώς ζυγίζει όλα τα δεδομένα προκειμένου να αποφασίσει τις τελικές κινήσεις του.  Στο μεταξύ την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε και ο Νικόλας Φαραντούρης με βίντεο που ανήρτησε χθες στα social media.

Το γεγονός ανακατεύει ακόμη περισσότερο την τράπουλα στην ομάδα των “87”, οι οποίοι μπορεί κατά βάση να στηρίζουν την υποψηφιότητα του Σωκράτη Φάμελλου, ωστόσο η γραμμή τους δεν είναι ενιαία σχετικά με τον υποψήφιο που θα θα βάλει “φρένο” στον Στέφανο Κασσελάκη αφού μερίδα  εξ΄αυτών στηρίζει την υποψηφιότητα του  Παύλου Πολάκη.

«Ξεκινάμε. Με αίσθημα ευθύνης και πίστη στις αξίες και τις αρχές μας, καταθέτω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία” σημείωσε ο κ. Φαραντούρης, τονίζοντας ότι  “Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται σήμερα να προχωρήσει μπροστά και μπροστά σημαίνει εργαζόμαστε σκληρά για τις αξίες και τα ιδανικά μας, μπροστά σημαίνει πείθουμε με πράξεις και φέρνουμε ξανά κοντά μας όσους πικράναμε” και να “Να ηγηθεί μιας νικηφόρου εκλογικής πορείας τον προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων”.

Την ίδια ώρα ο Νίκος Παππάς μιλώντας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την “υποχρέωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, “να αποτελέσει ασπίδα των δικαιωμάτων της κοινωνίας και των συμφερόντων της χώρας” απευθυνόντας μήνυμα “ενότητας, συνεργασίας, οργάνωσης, σεβασμού και συντροφικότητας”.

“Το έργο μας στο κοινοβούλιο είναι κρίσιμο ανέφερε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε “Ήδη έχουμε λάβει πρωτοβουλίες που αγγίζουν μεγάλα ζητήματα της καθημερινότητας, που αφορούν την πλειονότητα της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας. Την περασμένη εβδομάδα καταθέσαμε τροπολογία για την προστασία της α’ κατοικίας και των δανειοληπτών. Εχθές ζητήσαμε να συγκληθεί η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για να συζητήσουμε το αγροτικό ζήτημα και τα λάθη που έχουν γίνει με τις ενισχύσεις και τις αποζημιώσεις. Εντός των ημερών θα κατατεθεί το αίτημα για να συγκληθεί η Επιτροπή Οικονομικών για τις υψηλές χρώσεις των τραπεζών (προμήθειες – επιτοκιακή διαφορά). Άμεσα θα επαναφέρουμε την επίκαιρη επερώτηση που έχουμε καταθέσει για την ακρίβεια.”

Και επισήμανε “σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε και τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν. Τους ακούμε προσεκτικά. Όπως ακούμε και διάφορους διαμαρτυρόμενους συντηρητικούς” υπογραμμίζοντας “Η δουλειάς μας μέσα στο κοινοβούλιο είναι συγκολλητική και πολλαπλασιαστική ύλη για το κόμμα μας. Τα μέλη του κόμματος, οι άνθρωποι που μας κατέταξαν στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτό περιμένουν από εμάς. Να αξιοποιούμε κάθε βήμα, κάθε δυνατότητα παρέμβασης, ότι υπάρχει ισχυρό έδαφος αντιπολίτευσης.”.

Μάλιστα κάλεσε τους βουλευτές να αξιοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο τόνισε “η παρουσία μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να υποβοηθά το κοινοβουλευτικό μας έργο. Ούτε να το υποκαθιστά, ούτε πολύ περισσότερο να το επισκιάζει.”.

Η αντιπολιτευτικη δραση του ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον σε κοινοβουλευτικό επίπεδο κρίνεται ως κρίσιμος παράγοντας για την ενότητα του κόμματος, με αφορμή και τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ που εκτιμάται ότι αναλόγως του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών της Κυριακής μπορεί να αλλάξουν άρδην  τις ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό

Στο πλαίσιο αυτό αίτημα προ ημερησίας συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για θέματα Πολιτικής Προστασίας  μετά από απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Το αίτημα κατατίθεται λόγω των  εκτεταμένων καταστροφών που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές του τελευταίου διαστήματος, τη μηδενική πρόληψη και θωράκιση της χώρας, καθώς και την ελλιπή αποκατάσταση των υποδομών και στήριξη των πληγέντων.  Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να συνεχίσει να σιωπά, όπως έκανε εκκωφαντικά σήμερα.

Σχετικά Άρθρα