ΣΥΡΙΖΑ/Ένταση στην συνεδρίαση ΚΟΕΣ: Καταγγελίες για μονομερείς αποφάσεις από στέλεχος των “87”- Ποιοι αποχώρησαν

 ΣΥΡΙΖΑ/Ένταση στην συνεδρίαση ΚΟΕΣ: Καταγγελίες για μονομερείς αποφάσεις από στέλεχος των “87”- Ποιοι αποχώρησαν

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) του ΣΥΡΙΖΑ, επικράτησε ένταση, καθώς αρκετά μέλη της επιτροπής κατήγγειλαν τη στάση της κ. Ελένης Συμεωνίδου, ένα από τα τρία μέλη του οργανωτικού και μέλος της ομάδας των «87». Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η κ. Συμεωνίδου παρακάμπτοντας τα υπόλοιπα όργανα, συνέταξε και απέστειλε εγκύκλιο στις οργανώσεις του κόμματος, απαιτώντας από τις Οργανώσεις Μελών (ΟΜ) και τις Νομαρχιακές Επιτροπές (ΝΕ) να αυτολογοκρίνονται σε αναρτήσεις που δημοσιεύουν στις ιστοσελίδες τους και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η συγκεκριμένη ενέργεια προκάλεσε αντιδράσεις από μέλη της ΚΟΕΣ, που έκαναν λόγο για αυθαίρετες και αντιδημοκρατικές πρακτικές, οι οποίες παραβλέπουν τις συλλογικές διαδικασίες του κόμματος.

Παρά την κριτική που δέχθηκε, η κ. Συμεωνίδου απέφυγε να δώσει εξηγήσεις για την απόφασή της, ενώ και τα υπόλοιπα μέλη που πρόσκεινται στην ομάδα των «87» αρνήθηκαν να συζητηθεί το ζήτημα στη συνεδρίαση.

Η στάση αυτή οδήγησε στην αποχώρηση αρκετών στελεχών της ΚΟΕΣ, οι οποίοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι το κόμμα φαίνεται να οδηγείται σε εσωτερικές διενέξεις, παρακάμπτοντας τις δημοκρατικές διαδικασίες. Σύμφωνα με το cnn.gr, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση ο Θάνος Μωραΐτης, ο Γιάννης Βουλγαράκης, η Θεοδώρα Τζάκρη, η Γιώτα Πούλου, η Χαρά Καφαντάρη, η Μαρία Καλουδιώτη κι ο Γιάννης Παπαϊωάννου καταγγέλλοντας την Ελένη Συμεωνίδου.

Σχετικά Άρθρα