Δήμος Κορίνθου: Μη πόσιμο το νερό της πόλης

 Δήμος Κορίνθου: Μη πόσιμο το νερό της πόλης

Ο Δήμος Κορίνθου εξέδωσε επείγουσα ανακοίνωση σχετικά με την ποιότητα του νερού και την πιθανή λειψυδρία στην περιοχή. Καθώς τα αποθέματα νερού μειώνονται αισθητά, οι τοπικές Αρχές προχώρησαν σε προσθήκη νερού από γεωτρήσεις για να αποφευχθούν πολύωρες διακοπές υδροδότησης.

Ωστόσο, το νερό θεωρείται μη πόσιμο μέχρι την ολοκλήρωση των απαραίτητων αναλύσεων, καθώς οι γεωτρήσεις δεν έχουν υποβληθεί ακόμα σε όλες τις απαραίτητες δοκιμές ποιότητας. Για την αποφυγή περαιτέρω προβλημάτων, ο Δήμος απευθύνει έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν την κατανάλωση νερού αποκλειστικά για τις απολύτως αναγκαίες οικιακές χρήσεις.

Η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση κινδύνου εξάντλησης των υδάτινων πόρων, καθώς ακόμη και οι γεωτρήσεις εμφανίζουν μειωμένη παροχή. Είναι σημαντικό όλοι οι κάτοικοι να συνεργαστούν, ώστε να διασφαλιστεί η επάρκεια νερού τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Η ανακοίνωση του Δήμου

«Λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας, των υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών, της αυξημένης κατανάλωσης στην πόλη αλλά και της μείωσης της παροχής των πηγών της Στυμφαλίας, και για να μην γίνονται πολύωρες διακοπές υδροδότησης, από το απόγευμα της Τετάρτης 2-10-2024 η υδροδότηση της Κορίνθου θα γίνεται με νερό από τις πηγές της Στυμφαλίας σε ανάμειξη με νερό γεωτρήσεων.

Το νερό θεωρείται ΜΗ ΠΟΣΙΜΟ για τους καταναλωτές έως ότου ολοκληρωθούν οι απαραίτητες αναλύσεις.

Παρακαλούνται οι καταναλωτές σε όλο τον Δήμο να περιορίσουν την κατανάλωση νερού στις απολύτως αναγκαίες οικιακές χρήσεις και να περιορίσουν την σπατάλη, διότι ακόμα και οι γεωτρήσεις έχουν μειωμένη παροχή και είναι ορατός ο κίνδυνος της έλλειψης νερού.

Μετά την ολοκλήρωση των αναλύσεων θα ενημερωθείτε εκ νέου για την ποιότητα του νερού.

Σχετικά Άρθρα