Πετρέλαιο: Άλμα στις τιμές των διεθνών αγορών μετά την ραγδαία κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

 Πετρέλαιο: Άλμα στις τιμές των διεθνών αγορών μετά την ραγδαία κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Σημαντική αύξηση άνω του 5% παρατηρείται στις τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καθώς ξεκίνησε η ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ, με εκατοντάδες βαλλιστικούς πυραύλους να πλήττουν τον στόχο. Πιο συγκεκριμένα, η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου WTI καταγράφει αύξηση 5,35%, φτάνοντας στα 71,93 δολάρια ανά βαρέλι.

Παράλληλα, η τιμή του Brent για συμβόλαια Δεκεμβρίου ενισχύεται κατά 4,99%, αγγίζοντας τα 75,32 δολάρια το βαρέλι. Οι εξελίξεις αυτές αναμένονται να επηρεάσουν περαιτέρω την αγορά ενέργειας και την παγκόσμια οικονομία.

Ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και του Υπουργείου Άμυνας είχαν προειδοποιήσει νωρίτερα ότι οι ΗΠΑ «έχουν ενδείξεις ότι το Ιράν ετοιμάζεται να εξαπολύσει επικείμενη επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Ισραήλ».

«Υποστηρίζουμε ενεργά τις αμυντικές προετοιμασίες για να υπερασπιστούμε το Ισραήλ έναντι αυτής της επίθεσης. Μια άμεση στρατιωτική επίθεση από το Ιράν εναντίον του Ισραήλ θα έχει σοβαρές συνέπειες για το Ιράν», είχε δηλώσει στο NBC ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Σχετικά Άρθρα