Ο Χαμένεϊ έδωσε εντολή για την επίθεση- Θα απαντήσουμε λέει το Ισραήλ

 Ο Χαμένεϊ έδωσε εντολή για την επίθεση- Θα απαντήσουμε λέει το Ισραήλ

iran-israil

Η εντολή για την εκτόξευση πυραύλων εναντίον του Ισραήλ δόθηκε από τον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν, τον αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, δήλωσαν υψηλόβαθμοι Ιρανοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο Reuters. Η Τεχεράνη είναι έτοιμη για οποιαδήποτε αντίποινα, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Η διπλωματική αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ χαρακτήρισε «νόμιμη, λογική και θεμιτή απάντηση στις τρομοκρατικές ενέργειες» την εκτόξευση των πυραύλων. «Εάν το σιωνιστικό καθεστώς τολμήσει να απαντήσει ή να διαπράξει περισσότερες μοχθηρές ενέργειες, θα επακολουθήσει μια συντριπτική απάντηση», πρόσθεσε, σε ανάρτησή της σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

  • Ο εκπρόσωπος των IDF, Ντανιέλ Χαγκάρι, λέει ότι το Ισραήλ θα απαντήσει στην ιρανική πυραυλική επίθεση εναντίον της χώρας. «Είμαστε σε αυξημένη ετοιμότητα σε άμυνα και επίθεση, θα προστατεύσουμε τους πολίτες του Ισραήλ. Αυτή η επίθεση θα έχει συνέπειες. Έχουμε σχέδια και θα δράσουμε στον χρόνο και στον τόπο που θα επιλέξουμε» ανέφερε.

«Το Ιράν θα πληρώσει βαρύ τίμημα» τόνισε Ισραηλινός αξιωματούχος μετά την ιρανική επίθεση.

  • Οι Φρουροί της Επανάστασης επιβεβαίωσαν ότι εκτόξευσαν δεκάδες πυραύλους προς το Ισραήλ και προειδοποίησαν πως το Ισραήλ θα γίνει ξανά στόχος αν προβεί σε αντίποινα.

Τόνισαν ότι οι πυραυλικές επιθέσεις είναι σε αντίποινα για τις δολοφονίες του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα και του υποδιοικητή των Φρουρών της Επανάστασης στον Λίβανο Αμπάς Νιλφορουσάν.

  • Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν έστειλε μήνυμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να βοηθήσουν το Ισραήλ «να αμυνθεί από τις ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις και να προστατεύσουν τον αμερικανικό στρατό στην περιοχή» με ανάρτησή του, λίγα λεπτά αφού έγινε γνωστό πως το Ιράν ξεκίνησε τα αντίποινα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να βοηθήσουν το Ισραήλ να αμυνθεί από αυτές τις επιθέσεις και να προστατεύσει το αμερικανικό προσωπικό στην περιοχή» έγραψε στο Χ (πρώην Twitter) ο Μπάιντεν, μετά από μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις και την ομάδα εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Σχετικά Άρθρα