Καλλιάνος: “Κακοκαιρία” η… ενίσχυση των ανέμων

 Καλλιάνος: “Κακοκαιρία” η… ενίσχυση των ανέμων

«Το μόνο για το οποίο έχει ενδιαφέρον να μιλήσουμε είναι η ενίσχυση των ανέμων» έγραψε σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Γιάννης Καλλιάνος. Αφορμή, το γεγονός ότι η ΕΜΥ εξέδωσε… έκτακτο δελτίο για μια κακοκαιρία που επηρρέασε (αν επηρρέασε) ένα πολύ μικρό τμήμα της χώρας!

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Παρακολουθήστε τις περιοχές όπου εκδηλώνονται καταιγίδες εδώ και κάποιες ώρες. Ουσιαστικά αυτά είναι τα τμήματα που πλήττονται από αυτή την «επικίνδυνη» -όπως χαρακτηρίστηκε- κακοκαιρία. Τα τμήματα αυτά αποτελούν μέχρι στιγμής το 2-4% της συνολικής έκτασης της επικράτειας.

Θα υπάρξουν στη συνέχεια και κάποιες ακόμα περιοχές της Θράκης και του Βορειοανατολικού Αιγαίου που θα δεχθούν τοπικές καταιγίδες έως ότου η συνολική έκταση που θα έχουν εκδηλωθεί καταιγίδες φτάσει με το ζόρι στο 7-9% της επικράτειας.

Στο υπόλοιπο 91-93% της επιφάνειας της Ελλάδας δεν θα βιώσετε απολύτως τίποτα πέρα από ηλιοφάνεια, ξαστεριά σχεδόν παντού το βράδυ, σταδιακή ενίσχυση των ανέμων (θα αγγίξουν τα 7-8 μποφόρ σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας) και πτώση της θερμοκρασίας μέχρι αύριο.

Πόση πτώση; Κατά 7-8°C. Από τους 32-34°C θα πάμε στους 24-26°C αύριο (τοπικά στην Πελοπόννησο 27-28°C).

Και ξαναλέω για πολλοστή φορά : Το μόνο για το οποίο έχει ενδιαφέρον να μιλήσουμε είναι η ενίσχυση των ανέμων.

Σε ότι αφορά στα υπόλοιπα, σας εύχομαι Καλό υπόλοιπο Κυριακής

Σχετικά Άρθρα