Αλεξανδρούπολη: Ένταση στο δικαστήριο για τον βιασμό του 5χρονου – Συγγενείς κατά εκπαιδευτικών

 Αλεξανδρούπολη: Ένταση στο δικαστήριο για τον βιασμό του 5χρονου – Συγγενείς κατά εκπαιδευτικών

Ένταση επικράτησε έξω από το δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης, την ώρα που μέσα συζητείτο η υπόθεση του 5χρονου αγοριού που φέρεται να κακοποιήθηκε σεξουαλικά από συμμαθητές του σε νηπιαγωγείο της πόλης. Συγγενείς και φίλοι της οικογένειας του φερόμενου θύματος, αντέδρασαν στην παρουσία εκπαιδευτικών έξω από τα δικαστήρια, οι οποίοι κατέφθασαν για να συμπαρασταθούν στις συναδέλφους τους που κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ο θείος του 5χρονου παιδιού, ανέφερε σε δηλώσεις του: «Τόσοι δάσκαλοι μαζεύτηκαν για υποστήριξη των εκπαιδευτικών. Αν γινόταν στο δικό τους το παιδί, θα μαζεύονταν τόσοι; Δεν έγινε εκτός σχολείου, έχω εγώ ηχογράφηση στο τηλέφωνο το παιδί που λέει ότι έγινε στο σχολείο. Το έλεγξε το παιδί παιδοχειρουργός και παιδοψυχολόγος και το παιδί είπε ότι έγινε στο σχολείο. Είναι στον κόσμο του το παιδί, το παρακολουθεί ψυχολόγος».

Από την πλευρά της, εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών, ανέφερε: «Οι συναδέλφισσες διωκώμενες νηπιαγωγοί βρίσκονται στο δικαστήριο, για να δηλώσουμε την συμπαράστασή μας. Η εκπαιδευτική κοινότητα είναι συγκλονισμένη με το γεγονός. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στην κοινωνία. Δεν μπορεί για άλλη μια φορά οι εκπαιδευτικοί να γίνονται ο πρώτος στόχος. Υπάρχουν σαφή και συγκεκριμένα πρωτόκολλα που ακολουθούνται σε κάθε σχολική μονάδα για τη φύλαξη των παιδιών.

Είμαστε υπεύθυνοι και καταθέτουμε κάθε μέρα ψυχή και καρδιά στο σχολείο. Ακολουθώντας τα πρωτόκολλα αυτά δεν νοείται να συνέβη αυτό το γεγονός στο πλαίσιο του σχολείου. Είμαστε εδώ να τις στηρίξουμε».

Δεν έδινε αναβολή η πρόεδρος

Πρόβλημα όμως παρουσιάστηκε και στη διαδικασία εντός του δικαστηρίου. Ενώ όλοι περίμεναν, σύμφωνα με το e-evros, να δοθεί αναβολή για να μπορέσουν οι δικηγόροι του θύματος και των κατηγορούμενων να μελετήσουν τη δικογραφία και όλο το υλικό, η πρόεδρος του Δικαστηρίου αρνήθηκε αν και η εισαγγελία συναινούσε στο αίτημα για αναβολή.

Μετά την άρνηση της προέδρου, η υπεράσπιση με τη σύμφωνη γνώμη και των δικηγόρων της οικογένειας του θύματος, κατέθεσαν αίτημα εξαίρεσης της προέδρου. Έτσι την Τρίτη το αίτημα θα κριθεί από το δικαστήριο και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία.

Εάν αλλάξει η Πρόεδρος, το πιθανότερο είναι να δοθεί αναβολή στην εκδίκαση. Εάν όμως δεν γίνει δεκτό το αίτημα εξαίρεσης και παραμείνει, μάλλον θα προχωρήσει στη διαδικασία, παρά τις αντιρρήσεις των δικηγόρων.

Δικηγόρος της οικογένειας του 5χρονου, αναφέρει: «Υπήρχαν πολλαπλοί λόγοι που η σημερινή υπόθεση δεν έπρεπε να προχωρήσει στην αποδεικτική διαδικασία, αλλά κυρίως υπήρχαν δικονομικά κενά που η υποστήριξη της κατηγορίας θεωρεί ότι πρέπει να συμπληρωθούν προκειμένου να λάβει γνώση και το δικαστήριο και η κοινωνία για το γεγονός που έλαβε χώρα. Δεν μιλάμε για μια απλή σωματική βλάβη. Κατόπιν της απόρριψης σωρείας αιτημάτων αναβολών που υποβάλλαμε και εμείς και η υπεράσπιση, η κ. δικαστής επέμενε να δικαστεί η υπόθεση. Καταθέσαμε αίτηση εξαίρεσης της γιατί θεωρούμε ότι για κάποιον ανεξήγητο λόγο ήθελε να δικαστεί η υπόθεση με το υπάρχον υλικό που δημιουργεί ανασφάλεια δικαίου. Πίσω από όλα αυτά υπάρχουν τρία ανήλικα παιδιά».

Σχετικά Άρθρα