Reuters: Ανασύρθηκε η σορός του Νασράλα – “Είναι άθικτη”

 Reuters: Ανασύρθηκε η σορός του Νασράλα – “Είναι άθικτη”

Ομάδες διάσωσης που επιχειρούν στην ισοπεδωμένη γειτονιά της Βηρυτού, όπου βρίσκονταν τα κεντρικά της Χεζμπολάχ, ανέσυραν την Κυριακή τη σορό του ηγέτη της οργάνωσης, Χασάν Νασράλα, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο Reuters μια ιατρική πηγή και μια πηγή ασφαλείας. Η ανακοίνωση της Χεζμπολάχ το Σάββατο που επιβεβαίωσε τον θάνατο του Νασράλα, δεν ανέφερε πώς ακριβώς σκοτώθηκε ούτε πότε θα γίνει η κηδεία του.

Άλλη πηγή ανέφερε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο το σώμα του δεν είχε άμεσες πληγές και πως ως αιτία θανάτου φαίνεται ότι η αιτία του θανάτου ήταν δύναμη της έκρηξης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα γίνει η κηδεία του επί 32 χρόνια ηγέτη της Χεζμπολάχ.

Le Parisien: Ιρανός κατάσκοπος «έδωσε» στο Ισραήλ τη θέση του Νασράλα

Στο μεταξύ, η «Le Parisien» αποκάλυψε σήμερα πως Ιρανός κατάσκοπος πληροφόρησε το Ισραήλ για το σημείο που βρισκόταν ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, την Παρασκευή.

Επικαλούμενη λιβανέζικη πηγή ασφαλείας, η γαλλική εφημερίδα τονίζει ότι ο «Ιρανός κατάσκοπος» -η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε- ήταν εκείνος που ενημέρωσε το Ισραήλ για την άφιξη του Νασράλα στο σημείο, πριν αυτός στοχοποιηθεί και ξεκινήσει η εκτέλεση του σχεδίου «New Order» από την αεροπορία των IDF.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο επί 32 χρόνια ηγέτης της Χεζμπολάχ έφτασε στο νότιο προάστιο της Βηρυτού με το ίδιο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο αναπληρωτής διοικητής της δύναμης Quds των ιρανών Φρουρών της ΕπανάστασηςΑμπάς Νιλφορουσάν, ο οποίος σκοτώθηκε στην ίδια επίθεση.

Η γαλλική εφημερίδα επιβεβαίωσε πως στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο Νασράλα και ο Νιλφορουσάν, ήταν ακόμη 12 υψηλόβαθμα στελέχη της Χεζμπολάχ.

Το Ισραήλ περίμενε την έναρξη της συνάντησης του ηγέτη της Χεζμπολάχ με τους διοικητές της οργάνωσης, για να πραγματοποιήσει την επιδρομή, αναφέρει η εφημερίδα.

Ισραήλ: Σκοτώσαμε και δεύτερο στέλεχος της Χεζμπολάχ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι IDF, γνωστοποίησαν τη δολοφονία του διοικητή της μονάδας προληπτικής ασφάλειας της Χεζμπολάχ, Ναμπίλ Καούκ, ο οποίος ήταν επίσης μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των IDF, ο Καούκ θεωρείται ότι βρίσκεται κοντά στην ηγεσία της Χεζμπολάχ και έχει προωθήσει σειρά τρομοκρατικών ενεργειών εναντίον των πολιτών του Ισραήλ, μεταξύ άλλων και τις τελευταίες ημέρες. Στην ίδια ενημέρωση, γίνεται γνωστό πως ο Καούκ εντάχθηκε στην οργάνωση τη δεκαετία του 1980. Στο παρελθόν, διετέλεσε επικεφαλής για τη νότια περιφέρεια και αντιπρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου.

Ο Καούκ εμφανιζόταν συχνά στα μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου, εκπροσωπώντας τη Χεζμπολάχ ενώπιον του σιιτικού πληθυσμού.

Σχετικά Άρθρα