Κέρκυρα: Προθεσμία πήρε η 49χρονη συζυγοκτόνος

 Κέρκυρα: Προθεσμία  πήρε η 49χρονη συζυγοκτόνος

Προθεσμία μέχρι την Τετάρτη 1/10 και ώρα 9 το πρωί ζήτησε και έλαβε η 49χρονη που κατηγορείται για την δολοφονία του σύζυγου της στην Κέρκυρα, η οποία νωρίτερα σήμερα οδηγήθηκε στον Ανακριτή. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, οι κατηγορίες που την βαραίνουν από τον Ανακριτή είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση από δόλο σε ήρεμη ψυχολογική κατάσταση, οπλοχρησία και οπλοφορία.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, η 50χρονη σύζυγός του φέρεται να ομολόγησε πως τον σκότωσε με κουζινομάχαιρο 20 εκατοστών. Με μια μαχαιριά στον ώμο χτύπησε κεντρική αρτηρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ιατροδικαστική έρευνα που έκανε στο σημείο ο ιατροδικαστής Κέρκυρας, Ιωάννης Αϊβατίδης, διαπιστώθηκε πως το θύμα φέρει βαθύ τραύμα από νύσσον και τέμνον όργανο το οποίο εντοπίζεται στην αριστερή υποκλείδια χώρα.

Το κίνητρο του φόνου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό. Το ζευγάρι είχε απασχολήσει κατά καιρούς τις Αρχές για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας.

Κοντά στο σπίτι, σε κάδο, εντοπίστηκαν τα ρούχα της 11χρονης κόρης τους με αίμα, αλλά και το όπλο του εγκλήματος.

Οι Αρχές της Κέρκυρας γνώριζαν από το 2021 τις συνθήκες που επικρατούσαν στο οικογενειακό περιβάλλον της 49χρονης που ομολόγησε ότι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 68χρονο συζυγό της.

Η καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού

Η Εισαγγελία είχε ενημερωθεί δυο φορές από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για περιστατικά παραμέλησης και ψυχολογικής κακοποίησης της 11χρονης κόρης του ζευγαριού. Μάλιστα, το ίδιο το «Χαμόγελο του Παιδιού» γνωστοποίησε μέσω σχετικής ανακοίνωσης ότι η οικογένεια είχε απασχολήσει και στο παρελθόν με περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Σχετικά Άρθρα