Συγχωνεύσεις σχολείων: Οι μαθητές κάνουν κατάληψη στο Δημοτικό Διρφύων-Οργή Πορτοσάλτε

 Συγχωνεύσεις σχολείων: Οι μαθητές κάνουν κατάληψη στο Δημοτικό Διρφύων-Οργή Πορτοσάλτε

Μετά από αποχή και διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν γονείς,  από τα τέσσερα δημοτικά σχολεία της Εύβοιας που υποβαθμίζονται, στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, γονείς από το δημοτικό Διρφύων αποφασίσανε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Από χθες Πέμπτη, προχώρησαν σε κατάληψη του Δημοτικού Σχολείου και μαζί με τους μαθητές ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση για λειτουργική υποβάθμιση του σχολείου από 6θέσιο σε 5θέσιο.

Με το θέμα αποφάσισε να ασχοληθεί ο ΣΚΑΪ.

Πάνω στην συζήτηση με τους γονείς ο Άρης Πορτοσάλτε εξέφρασε την δυσαρέσκεια του στην Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου κα Φωτεινή Μακρή καθώς οι μαθητές είναι ανεπίτρεπτο σε μια τόσο μικρή ηλικία να συμμετέχουν σε κατάληψη.

Η κουβέντα όμως στη συνέχεια άναψε….

στην Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου κα Φωτεινή Μακρή καθώς οι μαθητές είναι ανεπίτρεπτο σε μια τόσο μικρή ηλικία να συμμετέχουν σε κατάληψη.

Η κ. Μακρή εξήγησε ότι όποια πόρτα και να έχουν χτυπήσει καμία δεν άνοιξε και γι’ αυτό ο λόγος της συμμετοχής των παιδιών στην κατάληψη.

Ωστόσο ο Άρης Πορτοσάλτε επέμεινε στην γνώμη του, απαντώντας: «Γιατί τα βάζετε μπροστά τα παιδιά, δεν ξέρουμε αν έχετε δίκιο ή άδικο.»

Η κ. Μακρή απάντησε ότι όταν ένα παιδί δεν μπορεί να ανταπεξέλθει μέσα σε μια τάξη το νιώθει και ψυχολογικά και προχώρησαν σε κατάληψη γιατί το θέλουν τα ίδια τα παιδιά, εξήγησε ότι μέσα σε μια τάξη μπορεί να υπάρχουν παιδιά διαφόρων ηλικιών.

Μετά η κατάσταση ξέφυγε με τον κ. Πορτοσάλτε να λέει: Κυρία πρόεδρε είναι απαράδεκτο να μαθαίνουν για την κατάληψη. Δεν θα κάνω πίσω η κατάληψη είναι απαράδεκτη.»

Στην συνέχεια επενέβη η Μαρία Αναστασοπούλου για να σώσει την κατάσταση λέγοντας ότι “δεν πιστεύει ότι οι γονείς εκμεταλλεύονται τα ίδια τα παιδιά τους» με την κ. Μακρή να απαντάει «Η κυβέρνηση μας εκμεταλλεύεται! Πληρώνουμε τους φόρους μας, πληρώνουμε τα πάντα»

Τότε παίρνει ξανά το λόγο ο Άρης Πορτοσάλτε: «Ο φόρος δεν έχει να κάνει με την κατάληψη! Μην πληρώνετε φόρο»

Μακρή: Κακή συμβουλή αυτή που δίνετε στο αέρα»

Πορτοσάλτε: Αγαπητή μου κυρία μπορείτε να είστε εναντίον της κυβέρνησης, μπορείτε να την καταψηφίσετε να κάνετε ότι θέλετε. Είμαι απόλυτος δεν βάζουμε τα παιδιά για να διαμαρτυρηθούμε στην κυβέρνηση

Σχετικά Άρθρα